TNL Cluj-Napoca: banii din vistieria publică a Guvernului ajung numai la PDL-işti

TNL Cluj-Napoca: banii din vistieria publică a Guvernului ajung numai la PDL-işti
Majoritatea banilor publici alocaţi în Cluj de premierul Emil Boc din rezerva bugetară aflată la dispoziţia Guvernului au ajuns în comune conduse de primari ai PDL, acuză TNL Cluj-Napoca.

"Politizarea fondurilor publice a devenit un criteriu de bază al guvernării Boc. Alocările din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului făcute la finalul lunii iunie prin HG 649/2011 dovedesc încă o dată, dacă mai era necesar, modul discreţionar în care Emil Boc se foloşeste de resursele statului", acuză preşedintele TNL Cluj-Napoca, Gavrilă Iuga, care adaugă că este "strigător la cer cum banii publici ajung doar la administraţiile locale conduse de primarii PDL în proporţie de peste 80%".

"Nu sunt bani pentru educaţie sau sănatate, dar Emil Boc scoate 124 milioane de lei din Fondul de rezervă şi îi dirijează înspre însetata clientelă politică din jurul primăriilor portocalii, fără să respecte nici un alt criteriu decât culoarea politică", mai arată Iuga. El se referă la o sumă totală de 3,39 milioane de lei alocaţi către Cluj, sumă din care 2,77 milioane au ajuns la comunele conduse de primari ai PDL. "Adică 82% din bani au fost destinaţi PDL-iştilor şi doar 18%, respectiv 615.000 lei, au fost alocaţi celor 41 de primării ale opoziţiei", arată Iuga. El spune că în ce priveşte comunele conduse de primari ai PNL, doar cinci din 23 de comune au primit bani. La fel, doar două comune conduse de primari ai PSD au primit fonduri prin această alocare. "Clujenii din celelalte 18 comune PNL şi 15 comune PSD nu contează pentru Boc, deşi aceştia plătesc impozite şi taxe către bugetul de stat, la fel ca şi locuitorii din comunele PDL", arată Iuga, care adaugă că nici comunele conduse de primari UDMR-işti nu au primit nimic.

Comenteaza