Tişe se bate pentru poziţia a doua în PDL

Tişe se bate pentru poziţia a doua în PDL
După ce a fost cel mai votat PDL-ist din România la alegerile locale, cu excepţia lui Silviu Prigoană, candidat la Primăria Bucureşti, fostul preşedinte al CJ Cluj intră în echipa Vasile Blaga pentru conducerea fostului partid de guvernământ.


A stat în expectativă timp de două săptămâni, dar se pregăteşte să-şi schimbe înfrângerea "la mustaţă" în alegerile locale într-o importantă victorie în interiorul propriului partid. Alin Tişe va candida sâmbătă pentru una dintre cele 15 funcţii de vicepreşedinte naţional al PDL.

Rămas fără preşedinte, după demisia lui Emil Boc, Clujul pare că va păstra totuşi doi reprezentanţi în conducerea centrală a PDL. Pe lângă Daniel Buda, care va candida, fără contracandidat, pentru un nou mandat de preşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate, Statut, Etică şi Litigii, în viitorul Birou Permanent Naţional ar putea intra şi Alin Tişe, care şi-a depus candidatura pentru una dintre cele 15 funcţii de vicepreşedinte. "Candidez pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului deoarece consider că cele peste 114.000 de voturi pe care le-am obţinut în Cluj merită o reprezentare la nivel naţional, merită o reprezentare în fruntea partidului. Dacă voi fi ales, voi avea grijă ca Clujul să fie reprezentat, iar proiectele Clujului să fie duse mai departe cu susţinerea PDL", a declarat Tişe.

El spune că voturile adunate în 10 iunie, chiar dacă n-au fost suficiente pentru a-şi păstra funcţia din fruntea judeţului, sunt unul dintre cele mai puternice argumente care ar trebui să determine delegaţii la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL de sâmbătă să-l voteze. "Am obţinut cele mai multe voturi din provincie. Cu excepţia Bucureştiului, eu am strâns cele mai multe voturi dintre toţi candidaţii PDL, indiferent dacă au câştigat sau au pierdut. Practic, am fost persoana cea mai votată dintre PDL-iştii din ţară", a afirmat Tişe. În ciuda divergenţelor pe care le-a avut de-a lungul timpului cu conducerea PDL Cluj, care au culminat cu acuzaţii de trădare lansate la adresa unor lideri din judeţ, care nu l-ar fi sprijinit în campanie, Tişe este convins că delegaţia clujeană la congres îi va susţine candidatura. "Cred că activitatea mea în administraţie şi cele peste 114.000 de voturi pe care le-am obţinut au făcut mai mult bine decât rău partidului, iar asta s-a văzut în cele peste 11.000 de voturi pe care le-am luat peste partid, în Cluj. În plus, voi reprezenta Clujul la nivelul deciziei centrale în partid, aşa că sunt convins că mă vor susţine", a spus Tişe.

Prim-vicepreşedintele PDL Cluj, primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, a fost acuzat explicit de trădare de către Tişe. El a spus că, dacă Ştefănie l-ar fi susţinut, i-ar fi transferat şi capitalul electoral şi n-ar fi luat, candidând pentru funcţia de primar, cu 4.000 de voturi mai mult decât Tişe, care, la rândul său, a strâns doar cu 1.000 de voturi mai mult decât principalul său contracandidat, Horea Uioreanu. "La supărare, Alin a spus multe, dar cifrele spun altceva, el a câştigat la Turda, poate nu la diferenţa pe care şi-ar fi dorit-o, dar aici USL e foarte puternic, de 16 ani mă bat cu ei. Eu am fost întotdeauna loial partidului şi sunt printre ultimii care ar putea fi bănuiţi de aşa ceva. Alin Tişe e mai slobod la vorbă, spune întotdeauna ce gândeşte, chiar dacă uneori jigneşte. Hai să nu spun că m-am simţit jignit, dar m-am simţit nedreptăţit de vorbele sale şi de aceea nici n-am dorit să le comentez până acum", a declarat Ştefănie. Cu toate acestea, el îl asigură pe Tişe că sâmbătă se va putea baza pe votul său. "Dincolo de toate, mă bucur pentru el şi pentru partid că rămâne în partid şi că vrea să facă politică la vârf. Categoric, va avea votul meu", a promis Ştefănie.

În ciuda unor adversităţi personale vechi, şi preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, îl asigură pe Tişe de întreg sprijinul delegaţiei clujene la congres. "Evident, Alin Tişe are toată susţinerea organizaţiei clujene pentru această candidatură. Mă uit la ce-a făcut pentru judeţ şi pentru partid, pentru că tot ce a făcut în administraţia judeţului s-a transformat în plusvaloare electorală pentru partid, şi ne-a ajutat să situăm organizaţia pe locul patru sau cinci la nivel naţional. Categoric, Alin Tişe merită să facă parte din conducerea naţională a partidului şi va avea tot sprijinul organizaţiei clujene pentru asta", a promis Buda.

Avansarea lui Alin Tişe vicepreşedinte naţional al partidului nu este, însă, o noutate. Această ipoteză a fost vehiculată pentru prima oară acum mai bine de un an. În conflict total cu liderii locali PDL, mai ales cu şeful de atunci al organizaţiei municipale, primarul Sorin Apostu, dar şi cu Buda sau cu fostul ministru Mihail Hărdău, Tişe îşi dăduse în 2010 demisia din toate funcţiile deţinute în partid. În primăvara lui 2011, când au avut loc alegeri, Tişe a vrut să candideze pentru preşedinţia organizaţiei judeţene, dar, potrivit unor surse din partid, Emil Boc l-ar fi rugat să nu-i blocheze lui Buda calea spre un nou mandat în fruntea organizaţiei, motivând că PDL Cluj are nevoie de un lider care să fie majoritatea timpului la Bucureşti, aşa cum era Buda, în calitatea sa de deputat. În schimbul acestei renunţări, Boc i-ar fi promis o funcţie de vicepreşedinte naţional al partidului. Tişe nu numai că a renunţat, dar nici măcar n-a participat la Conferinţa Judeţeană. După mai bine de un an, promisiunea lui Boc s-ar putea îndeplini, dar sub preşedinţia lui Vasile Blaga.

 

Etichete
Comenteaza