News alert Subprefectul Clujului, demis. "Nu mă așteptam, deși existau zvonuri. Mă voi adresa instanței"

Subprefectul Clujului, demis. "Nu mă așteptam, deși existau zvonuri. Mă voi adresa instanței"

Gyorke Zoltan a fost demis din funcția de subprefect al județului pentru a doua oară în carieră. Decizia a fost luată de guvernul Dăncilă. Acesta merge în instanță pentru a-și recâștiga postul din Prefectura Cluj.

Gyorke Zoltan a declarat, la solicitarea ZIUA de CLUJ, că a fost luat prin surprindere de decizia guvernului, întrucât nu a primit nicio explicație, însă este convins că propunerea de schimbare a plecat de la Cluj.

Fostul subprefect a refuzat, însă, să ofere detalii pe marginea acestui subiect. "Nu mă așteptam, deși au existat zvonuri. De regulă, propunerile pentru revocarea sau pentru numirea unor prefecți și subprefecți vin din teritoriu. Nu are importanță cine a cerut revocarea mea".

Greu de schimbat

Gyorke Zoltán a mai fost schimbat o dată în 2008, dar a fost repus în funcţie în 2015, prin decizia definitivă a instanței de judecată. El declară că vrea să se adreseze din nou instanței, dacă duvernul nu va abroga hotărârea luată.

"În câteva rânduri am transmis mesaje publice prin care atenționam că subsemnatul a fost numit în funcția de subprefect în urma obligării guvernului de către instanța de judecată. Inițial voi solicita guvernului abrogarea acestei hotărâri eronate, iar în cazul unui refuz mă voi adresa instanței", ne-a declarat Zoltan Gyorke.

PSD Cluj nu are "niciun fel de informații"

Deşi este de notorietate publică faptul că propunerile pentru astfel de posturi din teritoriu (prefect, subprefect, şefi de instituții deconcentrate, regii, societăţi de stat) se fac cu "binecuvântarea" liderilor locali ai partidului aflat la guvernare, preşedintele interimar al PSD Cluj spune că nu ştie nimic.  “Nu am niciun fel de informații pe subiectul acesta”, a precizat Horia Nasra.

Decizia de schimbarea din funcție a subprefectului a fost luată de guvern în februarie. La punctul 21 de pe ordinea de zi s-a aflat o "hotărâre privind aplicarea mobilității pentru domnul Gyorke Zoltan din funcția publică de subprefect al județului Cluj în funcția de inspector guvernamental". El a eliberat deja postul.

Deşi se află într-o relaţie mai mult decât apropiată cu PSD, UDMR anunţă că nu vizează postul de subprefect la Cluj. "Nu dorim să revendicăm acest post", a declarat preşedintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, pentru ZIUA de CLUJ.

Comenteaza