Simulare electorală - alegeri parlamentare. Care ar fi noii deputați de Cluj. Schimbare totală la Senat

Simulare electorală - alegeri parlamentare. Care ar fi noii deputați de Cluj. Schimbare totală la Senat

Conform unei simulări electorale, pe baza rezultatelor de la alegerile locale din septembrie, la Cluj, PNL ar urma să obțină jumătate dintre mandatele puse în joc la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

14 locuri în Parlamentul României sunt atribuite județului Cluj, iar 10 dintre aceste locuri sunt la Camera Deputaților și 4 la Senat. Potrivit simulării celor de la Agenția de Rating Politic, citată de g4media.ro, PNL Cluj se așteaptă la un număr de cinci mandate în Camera Deputaților.

Noii deputați de Cluj din partea liberalilor ar urma să fie Radu Moisin, actual consilier local și fost primar interimar, Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Sorin Moldovan, actual deputat, Cristina Burciu, tot deputat, și Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare locală al Primăriei Cluj-Napoca.

Din partea PSD pentru singurul loc considerat eligibil, lupta s-ar da între președintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, și Gabriela Ciot, cadru universitar şi fost secretar de stat.

Din partea alianței USR-PLUS, viitor deputat de Cluj ar fi Oana Murariu, de profesie avocat. Conform unor surse locale,  liderul PRO România Cluj, Remus Lăpușan, speră să intre în Parlamentul României și se bazează pe noua alianță cu ALDE, care ar spori șansele fostului candidat la șefia Consiliului Județean pentru un mandat de deputat.

De la UDMR și-ar păstra mandatul de deputat, Csoma Botond, președintele organizației județene UDMR Cluj. Profesorul Avram Fițiu, care a candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca este alesul PMP pentru a deschide lista partidului la Camera Deputaților.

La Senat se pare că va fi o schimbare totală la nivelul județului. Niciun senator de Cluj dintre cei care și-au adjudecat mandatele la alegerile parlamentare din anul 2016, nu se mai regăsește pe listele partidelor pentru un nou mandat.

Marius Nicoară (PNL), Vasile Ilea (PSD), Laszlo Attila (UDMR) și Mihai Goțiu (USR) ar urma să fie înlocuiți în Parlamentul României de ministrul Agriculturii Adrian Oros și primarul Huedinului Mircea Moroșan, ambii de la PNL, profesorul Vasile Dâncu de la PSD și Cristian Bordei de la USR-PLUS.

Camera Deputaților, județul Cluj: 10 mandate

PNL - 5 mandate: Radu Moisin, Sabin Sărmaș, Sorin Moldovan, Cristina Burciu, Ovidiu Cîmpean
PSD - 1 mandat: Alexandru Cordoș sau Gabriela Ciot
USR-PLUS - 1 mandat: Oana Murariu
Alianța PRO România-ALDE - 1 mandat: Remus Lăpușan
UDMR -  1 mandat: Csoma Botond
PMP - 1 mandat: Avram Fițiu

Senat, județul Cluj: 4 mandate

PNL - 2 mandate: Adrian Oros, Mircea Moroșan
PSD - 1 mandat: Vasile Dâncu
USR-PLUS - 1 mandat: Cristian Bordei

Comenteaza