Remus Lăpușan a revenit în PSD: „Clujul anului 2024 are nevoie de o stângă puternică”

Remus Lăpușan a revenit în PSD: „Clujul anului 2024 are nevoie de o stângă puternică”

Politicianul clujean este din nou, începând de miercuri, membru al PSD Cluj, partid pe care l-a părăsit în urmă cu trei ani pentru a-l urma pe Victor Ponta la PRO România.

Odată cu Remus Lăpușan, în PSD Cluj au revenit, miercuri, mai mulți foști membri ai organizației, printre care omul de afaceri Dan Canta, fost consilier județean, sau avocatul Dan Codrean, fost subprefect PSD și fost candidat PRO România pentru funcția de primar la Cluj-Napoca.   

Remus Lăpușan, care a fost președinte al PSD Cluj, susține ca este nevoie de o "primavară politică" în 2024 și de o alternativă serioasă de stânga la actuala administratie „plafonată” de dreapta.

„Clujul anului 2024 are nevoie de o stângă puternică. De un PSD Cluj puternic și de o echipă unită care să ofere un plan de dezvoltare pe termen lung județului, o alternativă la actuala administrație liberală plafonată și încremenită în zeci de promisiuni electorale nerealizate.

Sunt mai bine de zece ani în care NICIO investiție majoră în infrastructura municipiului Cluj-Napoca și a zonei metropolitane nu a fost realizată. Sunt mai bine de zece ani în care orașul a înflorit de la sine, prin inteligența și puterea de muncă a tinerilor rămași în Cluj-Napoca, a universităților noastre care au produs excelență și a mediului de afaceri care a creat locuri de muncă, și totuși, concret ce a oferit în schimb administrația locală? Multe promisiuni.

S-a tot discutat în ultimii ani despre cum se va „da viață” cartierelor Clujului. Mi-a plăcut, de exemplu, propunerea de reorganizare a cartierului Mănăștur, ideea „insulelor urbane” propusă de doi arhitecți talentați, cu șase centre de cartier. Creativitatea clujenilor nu cunoaste limite, însă avem nevoie și de o municipalitate pro activă...

În trecut administrația de dreapta a vorbit de mari investiții în Cluj-Napoca. Poate vă amintiți de Ikea la Cluj sau de „Parndorf de România” la Cluj. Unde sunt? Oare nu ar fi utilă o investiție uriașă în Cluj-Napoca, precum cea din Oradea? Compania finlandeză Nokian Tyres va investi 650 de milioane de euro într-o fabrică de anvelope la Oradea...

Apoi, sunt județe din zonă care intră treptat într-o competiție economică benefică cu județul Cluj și aici mă refer la Alba (tranzitată de două autostrăzi, nod de autostrăzi) și la Bihor, unde investițiile în infrastructură din Oradea dar și din județ sunt evidente.

Nu văd de ce Consiliul Județean Cluj nu ar putea dezvolta parcuri industriale în Huedin, Dej, Gherla, Turda și Câmpia Turzii. Nu văd de ce Consiliul Județean Cluj nu ar susține crearea de centuri de ocolire în Huedin sau Dej.

Dragi prieteni, timpul nu are răbdare cu cei care nu performează. Într-o lume digitalizată, într-un ocean al inovației, Clujul nu poate să navigheze pe loc sau în cel mai rău caz într-o direcție greșită. Este nevoie de o primăvară politică în 2024 și de o alternativă serioasă de stânga la actuala administrație plafonată de dreapta”, a transmis Lăpușan.

Remus Lăpușan își anunțase, într-o declarație oferită ZIUA de CLUJ, intenția de a reveni în PSD Cluj, în urmă cu trei săptămâni.

 

Comenteaza