Rareş Bogdan, despre scandalul momentului dintre premierul Cîţu şi Voiculescu pe subiectul "vaccinarea paralelă"

Rareş Bogdan, despre scandalul momentului dintre premierul Cîţu şi Voiculescu pe subiectul "vaccinarea paralelă"
| Foto: B1 Tv

Pe scena politică din România a izbucnit de curând un scandal generat de datele despre vaccinarea populaţiei publicate de Ministerul Sănătăţii, date din care ar reieşi faptul că există centre de vaccinare cu circuit închis, care ocolesc platforma. 

Ce spune prim-vicepresedintele PNL, europarlamentarul Rares Bogdan despre acest subbiect? Acesta a declarat ieri că subiectul dominant şi cu adevărat importat este dat de faptul că românii se vaccinează în număr mare.

"Cred că subiectul este unul fals. Am reuşit recent să introducem transparenţă totală faţă de actele europene. Am solicitat transparenţă pe contractele de vaccinare Covid-19. Colegii noştri au fost de acord. La nivelul PE primim felicitări din partea colegilor noştri. Faptul că România a sărit de 1 milion de vaccinări mi se pare mai importanţă decât nu ştiu ce bază de date care a ajuns în spaţiul public. Sigur că trebuie clarificat", a declarat Rares Bogdan la postul Digi24, citat de ziare.com.

Acesta spune că preşedintele nu ar face presiuni pentru o demitere a ministrului Sănătăţii. "Nu e stilul lui Klaus Iohannis să facă gesturi peste capul premierului. Şi îl cunosc din 2006. Nu putem merge noi şi să cerem peste cap înlăturarea lui Voiculescu. Singurul care ar putea să facă asta, dar nu e cazul în momentul de faţă, ar fi premierul Cîţu. Dar domnul preşedinte nu intervine, pentru că ştie foarte bine ce înseamnă separarea puterilor în stat. Noi trebuie în perioada următoare să ne concentrăm pe campania de vaccinare", a mai punctat Rareş Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Premierul Florin Cîţu a declarat legat de de scandalul declanşat de publicarea de către Ministerul Sănătăţii a datelor de la centrele de vaccinare că "subiectul e încheiat" şi că  "transparenţa e importantă". Întrebat dacă este mulţumit de activitatea lui Vlad Voiculescu, premierul a spus că nu a făcut evaluarea şi că aşteaptă rapoartele.

Citeşte şi: Vaccinare paralelă în România! Centre de vaccinare cu circuit închis, care ocolesc platforma

Comenteaza