Vaccinare paralelă în România! Centre de vaccinare cu circuit închis, care ocolesc platforma

Vaccinare paralelă în România! Centre de vaccinare cu circuit închis, care ocolesc platforma

Datele publicate de ministrul Vlad Voiculescu scot la iveală un sistem de vaccinare care ocolește platforma oficială, conform unei analize făcute de Buletin de București.

Pe 5 martie, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat transparență totală, pentru toate informațiile legate de COVID 19 în România, și crearea unei baze de date, cu informații la zi despre teste și cazuri noi, dar și despre procesul de vaccinare. Așa au apărut datele pe site-ul data.gov.ro.

Informațiile detaliate despre vaccinare arată, de fapt, existența unui sistem paralel. Pe lângă centrele oficiale de vaccinare, publicate pe platforma informatică și unde își pot face programări românii, există multe altele cu circuit închis.

Pe lângă centrele oficiale de vaccinare, accesibile în platforma națională și pe care se fac programări, mai există încă de patru ori mai multe centre care nu apar pe platformă – de la spitale, la instituții militare sau ale Ministerului Afacerilor Interne. Acestea ar fi rezervate personalului din domeniul siguranței naționale. Adică oamenii din MAI, MApN și din serviciile secrete.

În București ar funcționa 48 de centre, însă doar 11 dintre ele sunt disponibile pe platformă. Datele publicate de Ministerul Sănătății arată că, în interval de 5 zile, 60% dintre vaccinări s-au făcut în afara programărilor oficiale.

Transparenţa susţinută de ministrul Voiculescu nu e agreată de premierul Cîţu, iar datele furnizate de Ministerul Sănătăţii au stârnit deja dispute între ministere. Şi ministrul de Interne e deranjat de datele publicate de Ministerul Sănătăţii. 

Comenteaza