Rareş Bogdan, despre candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidenţiale: "Nu are ce face, că îl obligăm"

Rareş Bogdan, despre candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidenţiale: "Nu are ce face, că îl obligăm"
| Foto: digi24

Rareş Bogdan este sigur că Nicolae Ciucă va candida la prezidențiale din partea PNL.

"Nicolae Ciucă nu are ce face, pentru că îl obligăm", spune Rareş Bogdan despre o eventuală candidatură a liderului PNL la alegerile prezidenţiale. El precizează că „nu se trag sfori, este în statutul PNL - preşedintele partidului trebuie să îşi asume candidatura pentru preşedinţie”, scrie Mediafax.

"Nu se trag sfori, este în statutul PNL, o chestiune extrem de clară, preşedintele partidului trebuie să îşi asume candidatura pentru preşedinţie. E o chestiune de regulă. Eu vorbesc tot timpul cu Marcel Ciolacu, că suntem nevoiţi să vorbim, şi cu Mihai Tudose, pentru că conducem cele două campanii pentru europarlamentare (..) Vom vorbi pe data de 10. Până pe 10 iunie vorbim despre locale şi europarlamentare. Vrem să luăm peste 90% din primăriile din România, să luăm peste 95% din Consiliile Judeţene şi vreau să luăm, ne-am propus 17 europarlamentari, eu aş vrea mai mult, 19 sau 20”, spune Rareş Bogdan despre o eventuală candidatură a preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, la alegerile prezidenţiale, conform sursei citate.

El afirmă că nu s-a discutat în coaliţie despre candidatul la preşedinţie şi dacă PNL şi PSD participă separat sau împreună.

„Vom vedea rezultatul alegerilor europarlamentare şi locale şi după asta cu siguranţă vom analiza, vom discuta şi până pe 1 iulie, după 10 iunie vom lua o decizie, dar în momentul ăsta, este mult prea devreme să discutăm pentru că avem provocarea alegerilor locale şi europarlamentare. După asta cu siguranţă vom sta de vorbă cu partenerii de guvernare şi vom găsi o soluţie pentru România”, adaugă prim-vicepreşedintele PNL.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă e convins sută la sută că va fi candidat, Rareş Bogdan a spus: „Nu are ce face, pentru că îl obligăm, e simplu. Sunt unul dintre care va sta oră de oră şi zi de zi, ca să accepte candidatura. Deci nu prea are ce face, pentru că, în momentul în care partidul îţi cere (..) nu prea ai ce face”.

Comenteaza