Rareș Bogdan cere clarificări din partea UDMR referitor la declarațiile lui Viktor Orban: „Să ne explice exact dacă au aplaudat din respect sau...”

Rareș Bogdan cere clarificări din partea UDMR referitor la declarațiile lui Viktor Orban: „Să ne explice exact dacă au aplaudat din respect sau...”
| Foto: Facebook.com/Rares.I.Bogdan

Europarlamentarul liberal a catalogat ca fiind drept ”absolut incalificabil” discursul lui Viktor Orban susţinut în România și este de părere că Uniunea Europeană ar trebui să suspende fondurile europene pentru Ungaria.

Prim-vicepreședintele PNL cere ca liderii UDMR să ofere o explicație clară cu privire la declarațiile „inacceptabile” făcute de premierul ungar.

”Ceea ce s-a întâmplat la Balvanyos este absolut incalificabil, la şcoala de vară, şi este o succesiune de declaraţii pe care Viktor Orban le face. Viktor Orban a venit invitat la Balvanyos şi trebuie ca liderii UDMR să dea o explicaţie clară, exact cum a cerut preşedintele Iohannis, cu privire la aceste declaraţii inacceptabile la nivel european, inacceptabile în România. Despre rase nu a mai vorbit din 1937-38 nimeni, doar Hitler, Mussolini la acea vreme vorbeau despre teoria raselor şi despre mixul de rase.

Faptul că Viktor Orban a venit să vorbească despre un mix de rase care duce la decăderea Occidentului în statele occidentale afectează mult mai mult decât se poate crede discursul la nivel public. Uniunea Europeană înseamnă unitate în diversitate, ăsta este unul dintre motto-urile Uniunii Europene, iar faptul că Viktor Orban a făcut aceste declaraţii aici, în Transilvania, în România, este cu atât mai grav.

O clarificare a mânuţelor cu care aplaudau frenetic discursul domnului Viktor Orban, să ne explice exact dacă au aplaudat din respect pentru un lider al unui stat vecin sau au aplaudat pentru că îşi însuşesc ideile domnului Viktor Orban, atât domnul Tanczos Barna cât şi domnul Kelemen Hunor trebuie să ne explice exact ce înseamnă mânuţele împreunate într-un mod frenetic la auzul teoriilor de secol XIX ale domnului Viktor Orban”, a afirmat Rareş Bogdan sâmbătă, la Antena 3, potrivit news.ro.

Eurodeputatul subliniază ”discursul complet diferit” pe care Viktor Orban îl are la Bruxelles, unde menţionează ajutorul dat de UE agriculturii Ungariei. 

”Dacă domnia sa critică şi continuă să fie anti-Uniunea Europeană nu înţeleg de ce Uniunea Europeană  continuă să se poarte cu mănuşi cu Viktor Orban. Dacă nu-i aprobă PNRR-ul, adică cei 14 miliarde, ar trebui să-i  suspende şi fondurile europene pentru a resimţi la nivelul populaţiei această poziţionare anti-construcţie europeană.

Vreau să vedem cum rezolvă problema subvenţiei în agricultură, ca să nu vorbesc de restul fondurilor structurale. Dacă premierul Ungariei poate acoperi cei 1,3 miliarde pe care-i ia subvenţia directă pe suprafaţă cultivată sau pe cap de animal în Ungaria să ne spună, pentru că atunci, probabil nu mai are nevoie de Uniunea Europeană”, a adăugat Rareș Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza