Rareș Bogdan, atac dur la adresa ministrului rus de Externe: „Asta nu mai e diplomație, asta e ticăloșie în stare pură”

Rareș Bogdan, atac dur la adresa ministrului rus de Externe: „Asta nu mai e diplomație, asta e ticăloșie în stare pură”

Europarlamentarul liberal l-a criticat în termeni duri pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pentru declarațiile făcute de acesta după încheierea negocierilor cu omologul său din Ucraina, desfășurate în cursul zilei de joi, în Turcia.

Prim-vicepreședintele PNL susține că afirmațiile lui Lavrov sunt „scandaloase” și „șocant de penibile”. Printre cele enumerate de liberalul clujean sunt următoarele:

• „Nu am atacat Ucraina și nu intenționăm să atacăm alte țări”.

• „Țările care livrează arme Ucrainei trebuie să înțeleagă că vor fi responsabile pentru acțiunile lor”.

• „Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară. Președintele Putin a explicat foarte clar de ce a ales să pună în mișcare această operațiune specială. Știu că vă este interzis să scrieți așa ceva, dar veți citi și veți afla”.

• Despre interzicerea importurilor de energie din Rusia: „Nu am folosit niciodată petrolul sau gazul ca armă”.

• „Vrem ca Ucraina să fie prietenoasă, demilitarizată și neutră și să nu reprezinte o amenințare ca stat neo-nazist”.

• Despre posibilitatea unui război nuclear: „Nu vreau să cred asta… numai reprezentanții occidentali au introdus această idee de război nuclear în discursul public”.

• „Din cauza unor legi din Ucraina, ucraineana a fost acceptată ca singură limbă, toate celelalte limbi au fost reduse la al doilea nivel, inclusiv învățământul școlar, Ungaria, România și Bulgaria au obiectat și ele la această problemă”.

• „Ucraina ar trebui să fie o țară neutră. Ne dorim securitatea Ucrainei, dar ne pasă și de securitatea Rusiei”.

Asta nu mai e diplomație, asta e ticăloșie în stare pură și negarea crudei realități. Lavrov crede că întreaga lume e idioată. Aștept sa văd cum scot rusofilii capul, explicând ce mare diplomat este Lavrov și cum orice atac împotriva civililor și orașelor, satelor ukrainiene ar fi justificat.  Și că nu stiu ce laboratoare care ar fi putut produce “arme biologice” ar exista pe teritoriul Ukrainei.

De parcă ar exista ceva pe pământul acesta care să justifice atacul barbar si complet irațional împotriva civililor și a coridoarelor umanitare sau cartierelor de locuințe, spitalelor, universităților, școlilor. Nimic, dar nimic nu justifică uciderea a sute de copii și bunici, a sute de civili fără legătura cu războiul.

P.S. Laboratoare există nu în Ucraina, ci la Moscova. Știu rusofilii unde, probabil au trecut și ei pe-acolo…”, a transmis Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Poza noua 07.08.2018

Comenteaza