Video Proiectele deputatului Radu Molnar pentru Cluj: Cercetare științifică, creșe și bone

Proiectele deputatului Radu Molnar pentru Cluj: Cercetare științifică, creșe și bone
| Foto: Facebook.com/radu.molnar

Deputatul clujean al alianței USR-PLUS, Radu Molnar, și-a prezentat o parte din proiectele pe care le are în plan pentru zona Clujului.

Molnar a afirmat la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) că vrea să atragă fonduri pe partea de cercetare pentru Cluj, pentru ca România să țină pasul cu celelalte țări care investesc deja masiv în acest domeniu.

„În perioada asta de aprobare a bugetului de stat, am încercat foarte mult să mă lupt pe partea de alocare de fonduri pentru cercetare în Cluj. Eu un domeniu pe care eu mi-l asum în următorii patru ani, să încerc să aduc bani pentru proiecte mari de cercetare. Am discutat cu ministrul Cercetării, cu directori de la institutele de cercetare din Cluj, din păcate cum bugetul este destul de strâns, nu am reușit să facem mare lucru, dar asta vreau să fac în următoarele luni”, a declarat la ZIUA LIVE, Radu Molnar.

El susține că sunt multe proiecte pe care oamenii din Cluj vor să le lanseze în acest domeniu. „Am discutat despre un proiect de cercetare pe comunicații cuantice, este o chestie pe care mă pasionează foarte mult. Este un domeniu extrem de avansat, pe care alte state precum China sau S.U.A. investesc deja miliarde de dolari în această cercetare.

Se așteaptă ca în următorii 10-15 ani să dea rezultate, și prima țară care va reuși să facă un breakthrough, va avea un avantaj enorm față de restul țărilor în domeniul comunicațiilor. Încerc să promovez proiecte de genul ăsta, să le aducem la Cluj și să încercăm să menținem România pe linia de plutire în acest domeniu”, a precizat Molnar.

Deputatul de Cluj a spus că proiectele aceastea sunt pe termen lung. „Pe termen scurt lucrez cu Adriana Cristian, care este consilier local în cadrul primăriei Cluj-Napoca și cu deputata Oana Țoiu. Am decis să începem lucrul la niște proiecte de lege, legate de creșe și de bone. Vom începe niște dezbateri cu publicul să vedem care sunt necesitățile în acest domeniu.

Ideea noastră este aceea de a implementa un sistem care există deja în țările vestice, ideea de bonă care are grijă de mai mulți copii și vrem să creăm cadrul legislativ care să permită lucrul acesta. Persoanele fizice ar putea să-și facă un fel de mini creșă la ei acasă. Asta va ridica foarte mult din presiunea care este acum pe creșe”, a explicat parlamentarul.

Comenteaza