Profesor universitar în cadrul UBB Cluj, pe listele ALDE la europarlamentare

Profesor universitar în cadrul UBB Cluj, pe listele ALDE la europarlamentare
| Foto: Facebook: Radu Silaghi-Dumitrescu

Deputatul Steluţa Cătăniciu, vicepreşedinte al ALDE, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că cercetătorul Radu Silaghi-Dumitrescu, preşedintele ALDE Cluj-Napoca, va candida în competiţia internă a partidului pentru un loc pe lista candidaţilor pentru europarlamentare.

"Din partea ALDE Cluj îl vom avea candidat pe preşedintele municipiului Cluj-Napoca, pe Radu Silaghi-Dumitrescu. (...) Evident că, din punct de vedere al expertizei profesionale, avem un candidat care stă foarte bine", a spus Steluţa Cătăniciu.

Radu Silaghi-Dumitrescu şi-a prezentat, în aceeaşi conferinţă de presă, câteva dintre punctele pe care le vizează în demersul său.

"Şapte puncte centrale aş vrea să menţionez din ceea ce voi prezenta în faţa comisiei. Primul ar fi susţinerea eforturilor ALDE din România pentru oprirea şi corectarea abuzurilor din Justiţie şi consolidarea independenţei reciproce a puterilor statului în România. (...) Al doilea punct este să avem ca idee centrală Uniunea Europeană, ca o uniune de state independente, suverane, egale între ele, fără dublu standard şi fără viteze multiple. Al treilea punct este consolidarea instituţiilor europene, a credibilităţii şi a eficienţei cu care ele funcţionează", a spus Radu Silaghi Dumitrescu.

Radu Silaghi-Dumitrescu desfăşoară cercetări privind producerea sângelui artificial şi este cadru didactic universitar.

Mesajul a fost postat de liderul ALDE Cluj și pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza