Președintele UDMR: Perioada de garanţie a unui Guvern în România e de şase luni

Președintele UDMR: Perioada de garanţie a unui Guvern în România e de şase luni
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat vineri, la Forumul Reprezentanţilor Maghiari din Bazinul Carpatic, că perioada de garanţie a unui Guvern în România este de şase luni, motiv pentru care nu există niciun proiect după care se poate ghida ţara.

"Se pare că perioada de garanţie a unui Guvern în România este acum de şase luni şi, în acest sens, este aproape imposibil să se contureze o politică consecventă. Nu există niciun obiectiv elocvent şi niciun proiect după care s-ar putea ghida ţara" - a spus preşedintele UDMR, la Forumul Reprezentanţilor Maghiari din Bazinul Carpatic, referindu-se la situaţia politică actuală din România.

În urma acordului de cooperare parlamentară încheiat anul trecut, deşi s-a propus Uniunii intrarea la guvernare, UDMR nu a considerat întrunite condiţiile necesare. Acordul cu PSD-ALDE a fost menţinut şi în 2018, pentru că UDMR nu doreşte să se izoleze în Parlament.

"Aceasta este o simplă colaborare, care presupune că, dacă suntem de acord cu una sau cu două probleme, ne sprijinim reciproc în cazul adoptării acestora", a adăugat liderul Uniunii.

"Opoziţia s-a destrămat", a declarat Kelemen Hunor, conform unui comunicat al UDMR, susținând și că "cel mai mare partid de opoziţie, Partidul Naţional Liberal (PNL), s-a transformat într-un partid ultra-naţionalist şi anti-maghiar, despre Partidul Mişcarea Populară (PMP) nu se pot spune multe lucruri noi, cât despre USR, însă, putem să intuim ideologia pe care o reprezintă".

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a mai afirmat și că "opoziţia de astăzi nu poate propune comunităţii maghiare altceva decât să nu voteze propunerile Guvernului".

"Astăzi, România se confruntă cu momente interesante, iar UDMR consideră acest lucru o provocare", a mai spus preşedintele Uniunii, adăugând că, în 2017, Uniunea s-a bazat pe o iniţiativă la dialog, iar în 2018 încearcă să acţioneze în aceeaşi manieră.

 

Comenteaza