Președintele PNL Cluj și-a făcut calculele: "Nu avem cum să pierdem majoritatea în consiliul local" + Ce spune despre alianța PNL-USR

Președintele PNL Cluj și-a făcut calculele: "Nu avem cum să pierdem majoritatea în consiliul local" + Ce spune despre alianța PNL-USR
| Foto: Valentin Mălăescu

Europarlamentarul Daniel Buda, președintele organizației județene PNL Cluj, susține că partidul nu are cum să piardă majoritatea în Consiliul Local Cluj-Napoca și că nu au fost discuții pentru crearea unei alianțe cu USR-PLUS.

Liderul PNL Cluj a declarat că situația va fi alta la alegerile locale, deoarece nu se va putea vota pe liste suplimentare, pe care aproximativ 90.000 de cetățeni au votat la alegerile euparlamentare din 26 mai 2019. Astfel, eurodeputatul susține că Partidul Național Liberal nu va pierde majoritatea în Consiliul Local Cluj-Napoca.

"Întotdeauna, din punct de vedere politic, trebuie să lucrezi cu cei pe care ți-i dă electoratul. Am făcut și facem în continuare analize referitor la ceea ce s-a întâmplat la alegerile pentru Parlamentul European. Alegerile locale sunt diferite, pentru că la Parlamentul European s-a putut vota și am avut undeva la 90.000 de persoane pe liste suplimentare, persoane care nu vor putea vota la alegerile locale. După calculele pe care le-am făcut, nu avem cum să pierdem majoritatea în consiliul local. Dincolo de asta, evident că vom lucra cu toți cei pe care ni-i dă electoratul", a declarat Daniel Buda la Ziua Live.

Totodată, președintele PNL Cluj a dezmințit informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora PNL ar purta discuții cu USR-PLUS pentru formarea unei alianțe, la nivel local:

"Nu știu ce discuții am putea să avem cu cei de la USR-PLUS, câtă vreme suntem competitori electorali. După ce vom vedea rezultatele alegerilor, evident că vom discuta cu toate forțele care pot să fie constructive la nivelul municipiului. Deocamdată nu am avut discuții pentru încheierea unei alianțe, așa cum am tot văzut prin presă", a mai spus europarlamentarul PNL.

Comenteaza