Preşedintele PNL Cluj cere capetele a doi miniştri PSD. "Solicit public demisiile lui Lucian Şova şi Rovana Plumb"

Preşedintele PNL Cluj cere capetele a doi miniştri PSD. "Solicit public demisiile lui Lucian Şova şi Rovana Plumb"
Daniel Buda, europarlamentar PPE | Foto: © European Union - Source: EP

Atacul comisarului european Corina Creţu la adresa ministrului Lucian Şova pentru incapacitatea de a pune în mişcare proiecte pe fonduri europene l-a determinat pe europarlamentarul Daniel Buda (PPE) să ceară să cadă capete ministeriale.

Zilele trecute, printr-o ieşire publică surprinzătoare, în condiţiile în care cele două personaje sunt colegi de partid, comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, l-a atacat extrem de dur, în nota de interpretare a unui limbaj diplomatic, pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova, reproşându-i acestuia incapacitatea de a pune pe roţi mari proiecte de infrastructură care să absoarbă generoasele fonduri europene pe care încă le mai avem la dispoziţie. În nota specifică politicianului autohton, Şova s-a derobat de orice responsabilitate, aruncând întreaga vină pe "greaua moştenire".

Profitând de acuzaţiile comisarului european, liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda (PNL/PPE), cere demisiile a doi membri ai cabinetului Dăncilă. „Solicit public demisiile miniştrilor Lucian Şova şi Rovana Plumb (ministrul Fondurilor Europene – n.red.) datorită incapacităţii de a gestiona fondurile europene, urmare a reacţiei publice a comisarului European Corina Creţu, legat de disfuncţionalităţile din România legat de absorbţia fondurilor europene", a declarat parlamentarul european.

"Culmea este că ministrul Şova a spus că problema nu e în parohia lui. Păi, aici vorbim de tronsoane de autostradă lansate fără acorduri de mediu, condiţie în care nu pot primi fonduri europene. Tronsonul Nădăşel – Borş din Autostrada Transilvania ar putea fi făcut cu bani europeni şi doar datorită incapacităţii autorităţilor acest lucru nu se întâmplă. Iar ministrul Şova spune că problema nu e în parohia lui. Tocmai pentru că vine de la un membru PSD, reacţia Corinei Creţu este o unitate de măsură a incapacităţii României de a absorbi fonduri europene”, a precizat Daniel Buda.

Comenteaza