PNL Cluj: costul lucrărilor pentru repararea drumurilor judeţene creşte cu până la 50% după semnarea contractului

PNL Cluj: costul lucrărilor pentru repararea drumurilor judeţene creşte cu până la 50% după semnarea contractului
Costul lucrărilor de reabilitare a drumurilor judeţene, unde în licitaţie a fost desemnat un singur câştigător, va creşte cu până la 50%, "la fel ca în cazul mai multor altor contracte", crede vicepreşedintele PNL Cluj, Gavrilă Iuga.


">

"Costurile finale vor fi iarăşi umflate. La fel ca în cazul multor altor contracte, preţurile finale vor creşte cu pâna la 50%, din valoarea proiectului, maximul admis de lege, spre bucuria clientelei de partid", susţine Iuga într-un comunicat de presă. Acesta se referă la contractul pentru asfaltarea celor 423 de kilometri de drumuri judeţene în următorii patru ani, unde câştigătoare a licitaţiei este Kiat Group pentru toate cele cinci loturi. "Analizând ofertele de preţ, cunoscând istoricul portocaliu al asocierii câştigătoare şi luând în calcul modelul aplicat în cazul altor proiecte, cum ar fi stadionul unde s-a suplimentat ulterior bugetul cu peste 30% sau lucrările la drumul spre Ic-Ponor, suplimentate cu 10% şi pentru care este nevoie de o nouă licitaţie, putem afirma că Alin Tişe pregăteşte o mega afacere pentru clientela de partid", a declarat Iuga, care îi cere preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, "să dea dovadă de responsabilitate în gestionarea banului public prin reverificarea în detaliu a caietului de sarcini şi a ofertelor câştigătoare".

Amintim, contractul pentru modernizarea şi reabilitarea a peste 420 de kilometri de drumuri judeţene pe următorii cinci ani a fost atribuit asocierii Kiat Group-Tehnic Asist - Damar Consult, care a câştigat toate cele cinci loturi de drumuri licitate de administraţia judeţeană, după ce în perioada de zece zile pentru depunerea contestaţiilor decizia nu a fost atacată de restul participanţilor la concurs. Vezi aici detalii despre ce lucrări va face asocierea.

Comenteaza