PNL a luat decizia! Va merge pe varianta „prin noi înșine” la alegerile din 2024 / Ciucă și-ar fi anunțat candidatura la prezidențiale

PNL a luat decizia! Va merge pe varianta „prin noi înșine” la alegerile din 2024 / Ciucă și-ar fi anunțat candidatura la prezidențiale
| Foto: Facebook.com/Nicolae Ciuca

Liderii liberali, întruniţi vineri la Sinaia, au decis, cu unanimitate de voturi, ca PNL să candideze pe liste separate la alegerile de anul viitor, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea partidului.

Conducerea PNL a analizat cele trei opţiuni pentru alegerile de anul viitor, respectiv candidatură pe liste separate, în alianţă cu PSD sau într-o largă coaliţie de dreapta, au spus pentru MEDIAFAX surse din interiorul conducerii partidului.

„Analizăm cele trei opţiuni şi se vor folosi în analiză de sondajele de opinie realizate la nivel naţional şi cele 45 de cercetări sociologice realizate la nivel local şi judeţean. Dacă vor aborda anul electoral <Prin Noi Înşine>, alături de PSD într-o alianţă electorală sau într-o largă coaliţie de dreapta. Vom consulta toţi şefii de filiale precum şi foştii preşedinţi ai PNL şi preşedinţii Consililor Judeţene şi ai municipiilor reşedinţă de judeţ”, au afirmat pentru MEDIAFAX surse liberale.

Informația a fost confirmată și de către prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

„PNL a decis, prin vot, să meargă separat de PSD la toate cele 4 rânduri de alegeri din 2024. În unanimitate”, a transmis europarlamentarul liberal.

De asemenea, răspunzând unei întrebări din partea lui Florin Roman, fostul premier Nicolae Ciucă le-a spus liberalilor că-și asumă candidatura la alegerile prezidențiale.

Amintim, liderii liberali sunt reuniţi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, care are loc la Sinaia.

Comenteaza