PDL îi cere demisia lui Nicolăescu

PDL îi cere demisia lui Nicolăescu
Partidul Democrat Liberal (PDL) îi solicită demisia ministrului Eugen Nicălescu, pentru că bugetul Ministerului Sănătăţii a fost redus în urma rectificării bugetare de miercuri.

"Îi solicităm demisia domnului Nicolăescu. Un domeniu atât de important este tratat cu indiferenţă. Nu a reuşit să îl convingă pe premier de importanţa ministeruzlui pe care îl conduce. Nu ai reuşit să îl convingi pe prim-ministru, te duci acasă", a declarat senatorul PDL Alin Tişe astăzi în cadrul unei conferinţe de presă.

Parlamentarul a menţionat că poziţia exprimată este poziţia partidului şi nu doar a lui personală.

Guvernul a aprobat miercuri a doua rectificare bugetară din acest an.

Conform proiectului iniţial, bugetele ministerelor Muncii, Dezvoltării, Mediului, Transporturilor, Economiei, Agriculturii, Sănătăţii, Societăţii Informaţionale şi Apărării urmau să fie reduse, urmând ca de alocări suplimentare să beneficieze Afacerile Interne, Justiţia, Externe şi Camera Deputaţilor, potrivit realitatea.net.

Potrivit proiectului iniţial bugetul Ministerului Sănătăţii urma să fie redus cu 54,5 mil lei. Principalele reduceri erau proiectate la Ministerul Muncii (520,4 mil lei), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (315,1 mil lei) şi Ministerul Mediului (178,1 mil lei).

UPDATE Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri seară în cadrul unei emisiuni difuzate de B1 TV, că banii luaţi prin rectificarea bugetară de la Ministerul pe care îl conduce au fost transferaţi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. "Orice leu este bun la sistemul sanitar. Dar, în situaţia în care bugetul ţării nu se acumulează la nivelul aşteptat, se fac rectificări bugetare", a precizat Nicolaescu, potrivit b1.ro.

Ministrul a mai specificat că sistemul sanitar românesc are nevoie urgentă de reformă, întrucât "nu mulţumeşte nici pacienţii, nici medicii, nici autorităţile" şi a dat asigurări, pe de altă parte, că spitalele îşi vor achita obligaţiile către angajaţi şi furnizori.

Comenteaza