Orban, din nou la atac: „Desemnarea lui Cioloș - efect pervers de a rupe toate punțile dintre PNL și USR”

Orban, din nou la atac: „Desemnarea lui Cioloș - efect pervers de a rupe toate punțile dintre PNL și USR”
| Foto: spotmedia.ro

Fostul lider al liberalilor Ludovic Orban consideră că desemnarea lui Dacian Cioloş de către preşedintele Iohannis drept candidat la funcţia de prim-ministru urmăreşte "un efect pervers" de a rupe aproape toate punţile între PNL şi USR.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Desemnarea lui Dacian Cioloş făcută de preşedinte, chiar dacă are o aparenţă constituţională, de fapt a fost un fel de alba-neagra, un fel de cacealma. Este evident, din toate declaraţiile politice ale formaţiunilor parlamentare, că nu există nicio altă formaţiune parlamentară care să-i dea sprijinul cabinetului condus de Dacian Cioloş, evident, cu excepţia USR PLUS. Este limpede că pentru învestirea unui guvern ai nevoie de 234 de voturi.

Nu contează cum voi vota eu sau cum votează câţiva colegi de-ai mei, care m-au sprijinit şi care sunt alături de mine într-un proiect normal şi responsabil faţă de cetăţean, nu va conta votul nostru", a declarat Orban, întrebat cum vor vota el şi susţinătorii săi, luni, când cel mai probabil premierul desemnat va veni în Parlament cu lista guvernului, relatează Agerpres.

Deputatul liberal a susţinut că desemnarea lui Cioloş urmăreşte şi ruperea punţilor între PNL şi USR.

"Această desemnare urmăreşte şi un efect pervers de a rupe aproape toate punţile între PNL şi USR PLUS, iar reacţia PNL a fost exact pe care o aşteptam şi anume de rejectare a oricărei discuţii cu Dacian Cioloş pentru un proiect comun", a afrimat Orban.

Tot miercuri, fostul lider al liberalilor și-a depus demisia de la șefia Camerei Deputaților. De asemenea, Orban a lansat noi acuze către conducerea PNL.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza