Negocieri dure PNL-UDMR pentru împărţirea puterii în Cluj. Vezi care sunt pretenţiile uniunii maghiare

Negocieri dure PNL-UDMR pentru împărţirea puterii în Cluj. Vezi care sunt pretenţiile uniunii maghiare
Conducerile PNL şi UDMR Cluj s-au întâlnit vineri pentru a discuta despre o înţelegere politică la nivel de judeţ între cele două partide pentru împărţirea puterii locale.

După negocierile de vineri, cele două părţi au convenit să mai aibă discuţii şi în cursul zilei de luni, care s-ar putea încheia cu semnarea unui protocol de susţinere reciprocă la pachet, ce vizează Consiliul Judeţean Cluj, Consiliul Local Cluj-Napoca, dar şi alte consilii locale din câteva oraşe şi comune, informează surse politice.

Conform negocierilor, UDMR-ul ar urma să susţină candidatura lui Alin Tişe pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj, unde ar reprimi unul din cele două posturi de vicepreşedinte, prin Vakar Istvan. La primăria municipiului, UDMR şi-ar păstra postul de viceprimar al Clujului, prin Horvath Anna.

Pretenţiile UDMR nu se opresc aici, uniunea vrea să obţină şi posturi de viceprimar în Câmpia Turzii şi Huedin, unde sunt primari PNL dar şi la Gherla, unde PSD-ul are primarul dar singur nu are majoritate, la care se mai adaugă alte 10-12 posturi de viceprimar în comunele în care cele două partide pot forma majorităţi în consiliile locale, printre care Gilău şi Aghireşu.

Aceleaşi surse informează că UDMR Cluj ar fi primit dezlegare de la conducerea centrală să decidă la nivel judeţean cea mai avantajoasă formulă de colaborare pentru uniune maghiară.
Sursele ZIUA de CLUJ afirmă că negocerile UDMR cu PNL sunt destul de dure, în condiţiile în care uniunea maghiară a avut discuţii şi cu PSD-ul, care ar fi propus uniunii maghiare postul de şef al judeţului, dar şi posturi de viceprimar la Turda, Dej şi Gherla.

 

Comenteaza