Video Ministrul Agriculturii: „Din 514 piețe în țară, doar 27 au rămas închise”

Ministrul Agriculturii: „Din 514 piețe în țară, doar 27 au rămas închise”

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros a anunțat că majoritatea piețelor sunt în continuare deschise, doar că unele și-au mutat activitatea în spații deschise.

Oros a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre decizia Guvernului de a închide piețele agroalimentare care funcționează în spații închise.

„În România sunt 514 piețe, din care 367 dintotdeauna au fost piețe deschise, adică doar cu copertină deasupra, deci marea lor majoritate au fost piețe în spații deschise. 147 erau în spații închise, dar în primele două zile, de când a apărut ordonanța și până luni, primarii au găsit modalități pentru 120 de piețe pentru ca ele să funcționeze. Au dat jos unii pereți, au făcut niște circuite sau au organizat în alte piețe, iar din 514 piețe doar 27 au rămas închise”, a declarat la ZIUA LIVE ministrul Agriculturii.

Candidatul PNL Cluj la Senat pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie susține că mulți au încercat să profite de decizia autorităților din cauza campaniei electorale.

„Sigur, fiind o perioadă electorală, multă lume a folosit această nemulțumire a celor care veneau la piață în spații închise exacerbând fenomenul. Vă dați seama că dacă nu era o măsură necesară, noi știam că este o măsură total nepopulară, dar am riscat știind că probabil vom fi atacați, dar pe acest Guvern îl înteresează protejarea sănătății oamenilor și nu numai punctele electorale pe care le-ar putea câștiga”, a precizat Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii a mai spus că și-a cerut scuze celor care au fost nevoiți să se mute din spațiile închise și să-și vândă marfa în aer liber.

„Am făcut apel continuu la cei care înțeleg, iar mulți au înțeles că piața nu s-a închis, ci comerțul din spațiul închis s-a mutat în spațiu deschis. Eu atunci mi-am și cerut scuze pentru neplăcerile create celor care până acum au făcut acest comerț în spații închise, dar este o perioadă mai dificilă, o să trecem peste ea și vom reveni la vechile obiceiuri”, a adăugat Oros.

Comenteaza