Liderul PSD Cluj agită spiritele în coaliție: „E o diferență destul de mare între Ciolacu și Ciucă”

Liderul PSD Cluj agită spiritele în coaliție: „E o diferență destul de mare între Ciolacu și Ciucă”
| Foto: Facebook.com/vasilesebastiandincu

Senatorul clujean Vasile Dîncu susține că este o diferență destul de mare între popularitatea, încrederea și intenția de vot în favoarea lui Marcel Ciolacu față de liderul PNL Nicolae Ciucă, în cursa pentru alegerile prezidențiale.

Președintele Consiliului Național al PSD și liderul interimar al filialei social-democraților clujeni, Vasile Dîncu, spune că premierul Marcel Ciolacu este candidatul sprijinit de către partid pentru alegerile prezidențiale din toamnă.
 
Există această posibilitate (candidat comun la alegerile prezidențiale - n.red.), nu este o chestiune pe care să o fi hotărât în mod definitiv. Există și posibilitatea de a merge în toamnă pe liste comune, dacă vedem că funcționează această alianță la alegerile parlamentare. Există o perspectivă care se deschide. Vedem cum o s-o completăm, dar credem și suntem destul de hotărâți să mergem înainte și în funcție – sigur – de rezultatele pe care le vom avea în această perioadă în care vom avea alegeri comasate între europene și locale.

Am vrut să depășim această discuție în această perioadă în care discutam cele două alegeri. Cu siguranță că Partidul Social Democrat își dorește – fie că vom avea un singur candidat, fie că vor fi și alte candidaturi – președinția României după 20 de ani de pauză și, cu siguranță, Marcel Ciolacu este cel pe care îl sprijinim noi pentru alegerile prezidențiale de viitor. Vom vedea în ce formulă va fi, dar noi nu vom renunța la această candidatură în acest moment.

„Este destul de complicat dacă ne uităm în acest moment în sondaje. Probabil că vom hotărî… Evident, dacă vom hotărî un candidat comun, cel mai bun va fi susținut. În acest moment – îl aveți acolo și pe Remus Ștefureac, un sociolog și un politolog excepțional, vă poate spune că este o diferență destul de mare între popularitatea, încrederea și intenția de vot sau favorabilitatea lui Marcel Ciolacu și cea a domnului președinte PNL”, a declarat Vasile Dîncu, potrivit stiripesurse.ro.

Parlamentarul clujean a mai precizat că, în acest moment, nu se pune problema candidaturii unui independent pentru președinția României din partea Alianței sau din partea PSD.

Comenteaza