Liderul PNL Cluj, despre subiectul zilei:„Dincolo de împărțirea funcțiilor, este important să ne manifestăm responsabil în actul de guvernare”

Liderul PNL Cluj, despre subiectul zilei:„Dincolo de împărțirea funcțiilor, este important să ne manifestăm responsabil în actul de guvernare”
| Foto: Diana Cîmpean

Europarlamentarul Daniel Buda a oferit o replică cu privire la subiectul zilei, anume pierderea de către PNL Cluj a funcției de prefect al județului.

PNL Cluj a pierdut dreptul de a numi prefectul județului, au decis liderii coaliţiei de guvernare în ședința care s-a încheiat luni seara. Noul prefect de Cluj va fi avocatul Tasnádi Szilárd, din partea UDMR. Daniel Buda, liderul liberalilor clujeni rămâne în continuare diplomat și susține că este mai importantă viața românilor de zi cu zi, decât împărțirea unor funcții, iar ce va fi de spus se va spune în interiorul partidului.

„Suntem într-o coaliție de guvernare, iar acest lucru presupune desigur o partajare a responsabilităților în actul de guvernare și implicit împărțirea funcțiilor de demnitate publică la nivel național și județean. În condițiile în care PNL Cluj are un post de ministru din cei 10 care-i revin în structura guvernamentală, persoane cu rang de secretari de stat în diverse structuri, dar și alte numiri ce urmează să fie făcute, s-a ajuns la această situație legată de funcția de prefect.

Cred că, dincolo de împărțirea funcțiilor, este important să ne manifestăm responsabil în actul de guvernare. Într-o perioadă dificilă, cu multe provocări legate nu doar de stăvilirea noilor valuri ale pandemiei dar și de absorbția fondurilor europene, sunt convins că este important să ne asigurăm că viața de zi cu zi a românilor este mai bună. Dincolo de toate aceste aspecte, desigur, în cadrul forurilor statutare ale partidului, se va spune ce este de spus”, a transmis Buda pentru ZIUA de CLUJ.

De asemenea, un alt lider important al liberalilor clujeni, Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe a reacționat dur după ce liderii coaliţiei de guvernare au decis în ședința de luni, că noul prefect al Clujului va fi numit de UDMR.

Comenteaza