Jorj acuză: “Viceprimarul Şurubaru este incompatibil” VIDEO

Jorj acuză: “Viceprimarul Şurubaru este incompatibil” VIDEO
Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj a sesizat Agenţia Naţională de Integritate despre o presupusă stare de incompatibilitate în care s-ar afla viceprimarul PDL al Clujului, Gheorghe Şurubaru.

UPDATE - Adaugă material video. Click pe prima fotografie

În opinia lui Jorj, Şurubaru s-ar afla în stare de incompatibilitate "acesta având în prezent atât calitatea de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, precum şi aceea de administrator al SC Euro Divers SRL, cu sediul social în municipiul Cluj-Napoca, Aleea Micuş nr. 1 ap. 107 - alături de soţia sa D-na Monica Anuţa Şurubaru".

Jorj susţine că Şurubaru s-ar afla în această stare de incompatibilitate conform documentelor de la Registrul Comerţului. " Studiind declaraţia de interese completată la data de 05.07.2012 de D-nul Şurubaru Gheorghe, în calitatea sa de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, declaratie publicată pe site-ul oficial al Instituţiei Primarului Municipiului Cluj-Napoca - www.primariaclujnapoca.ro - observăm că acesta a omis să declare şi funcţia de administrator pe care o are la SC Euro Divers SRL, cu sediul social în municipiul Cluj-Napoca, Aleea Micuş nr. 1 ap. 107. În susţinerea sesizării formulate, anexăm adresa nr. 30359 emisă de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului la data de 20.05.2013 - document care certifica afirmaţiile mele anterioare. Având în vedere aspectele prezentate, vă rog ca în baza atribuţiilor legale pe care le aveţi să verificaţi starea de incompatibilitate sesizată şi să dispuneţi măsurile legale ce se impun pentru sistarea acesteia", arată Jorj în sesizarea către ANI.

Viceprimarul Şurubaru nu a răspuns la telefon pentru a formula o poziţie.

Ce spune legea

Potrivit art. 87 din Legea nr. 161/ 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare :
d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice;
(3) Alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie. Alesul local care devine incompatibil prin aplicarea prevederilor prezentei secţiuni este obligat să demisioneze din una dintre funcţiile incompatibile în cel mult 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
(4) În situaţia în care alesul local aflat în stare de incompatibilitate nu renunţă la una dintre cele două funcţii incompatibile în termenul prevăzut la alin. (3), prefectul va emite un ordin prin care constată încetarea de drept a mandatului de ales local la data împlinirii termenului de 15 zile sau, după caz, 60 de zile, la propunerea secretarului unităţii administrativ-teritoriale. Orice persoană poate sesiza secretarul unităţii administrativ-teritoriale.
(5) Ordinul emis de prefect potrivit alin. (4) poate fi atacat la instanţa de contencios administrativ competentă.
(6) În cazul primarilor, prefectul va propune Guvernului stabilirea datei pentru alegerea unui nou primar, iar în cazul consilierilor locali şi consilierilor judeţeni, se va proceda la validarea mandatului unui supleant, potrivit prevederilor Legii nr. 70/1991 privind alegerile locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare".

 

Comenteaza