Ioan Rus analizează Transilvania: "A făcut paşi înainte". Ce judeţ are cele mai mari probleme

Ioan Rus analizează Transilvania:
Fostul ministru de Interne Ioan Rus a acordat un amplu interviu pentru ZIUA de CLUJ, în care a vorbit şi despre situaţia economică a Transilvaniei.

Fostul ministru de Interne Ioan Rus spune că Transilvania a făcut mari paşi înainte. Rus a radiografiat toate judeţele din zonă şi crede că doar unul are probleme economice. Un interviu pe larg, pe teme politice, administrative şi economice, cu Ioan Rus găsiţi miercuri, în ediţia print ZIUA de CLUJ.

"Din punct de vedere economic pot să vă spun că aproape toate județele din Transilvania sunt pe plus sau pe cale să devină pe plus. Am fost acum două săptămâni la inaugurarea fabricii Mercedes de la Sebeș. Se vor fabrica acolo cele mai moderne cutii de viteză automate din lume, o fabrică mare, și am discutat cu mai mulți, a fost și premierul și miniștrii Șova, Niță și am luat Alba. Alba are Transavia, care produce carne de pui, între cele mai mari firme din țară, are Albalact, una dintre cele mai bune din țară, are Elite cu carne de pui, cu mezeluri, printre cele mai bune, Kronospan, cea mai mare firmă din țară, Mercedes a venit acum, cu siguranță cea mai solidă investiție din România, porțelanul de Alba funcționează. Alba e un județ care nu poate da atâta forță de muncă cât e nevoie și vorbeam cu directorul noii fabrici și spunea: "Dacă se termină autostrada, în 50 de minute sunt la Sibiu, mă urc pe avion, într-o oră sunt la Cluj, mă urc pe avion, dacă se face autostrada către Nădlac, piesele pleacă, vin". Sălajul, cu Silcotubul, cu Michelinul, cu celelalte, e cam în aceeași situație, Bistrița-Năsăud cu Acumulatorul, mii de locuri de muncă, șomaj redus, Maramureș, Satu-Mare se descurcă pe zona lor, Arad, Timiș, la fel, singurul județ care are unele probleme e Hunedoara, care a avut un tip de industrie, greu reconvertibilă, au și furat-o de-au rupt tot pe-acolo. Dacă te uiți cu atenție la județele din Transilvania, toată lumea a făcut pași înainte", a spus Ioan Rus.

Etichete
Comenteaza