Florin Cîțu dă vina pe de ANALFABETISMUL funcțional în cazul românilor care NU se vaccinează

Florin Cîțu dă vina pe de ANALFABETISMUL funcțional în cazul românilor care NU se vaccinează
| Foto: activenews.ro

Premierul României, Florin Cîţu spune că există o legătură între scorul de la testele PISA, care arată nivelul analfabetismului funcţional din ţară, şi românii care aleg să nu se vaccineze împotriva COVID-19. 

Premierul Florin Cîțu i-a numit analfabeți funcțional pe românii care nu se vaccinează anticoronavirus. Campania de vaccinare este momentan bazată pe restricții pentru nevaccinați și uneori pe amenințări.

Realitatea este că nu mai sunt locuri la ATI, iar sistemul de sănătate este depăşit de cei care solicită ambulanţe pentru testare, oamenii aşteptând cu zilele până la o evaluare de specialitate. Cei care sunt testaţi pozitivi sunt peste 10.000 zilnic lucru, care arată că nu a dat roade de fapt campania de vaccinare naţională. Şeful Guvernului trece acum la alte metode.

„Am văzut câteva studii în această perioadă și o corelație care nu ne face cinste între scorul de la testul PISA și rata de vaccinare. Sunt mai multe studii și aici ar trebui să facem o analiză și să vedem după aceea ce putem să facem”, a declarat Florin Cîțu, citat de Știri pe Surse.

Numărul românilor care s-au vaccinat anti-Covid cu prima doză a început să crească – în ultimele 24 de ore s-au vaccinat 15.633 de persoane cu prima doză, iar alte 2.353 au făcut și a doua doză, conform ultimelor date ale CNCAV.

Comenteaza