Europarlamentarul Creţu îl atacă pe vicepreşedintele PE: "E revoltător"

Europarlamentarul Creţu îl atacă pe vicepreşedintele PE:
Europarlamentarul clujean Corina Creţu îl atacă pe vicepreşedintele Parlamentului european, Laszlo Tokes,care a făcut declaraţii separatiste la sfârşitul săptămânii trecute, la Tuşnad, şi a cerut compensaţii pentru "teritoriile pierdute" de Ungaria în Ardeal.
">

"Din păcate, pentru că actuala putere are nevoie disperată de procentele UDMR, guvernul Boc nu a avut o poziţie fermă în ceea ce priveşte declaraţia lui Laszlo Tokes", a spus Creţu. Aceasta adaugă că este necesar "să intervenim pentru apărarea unităţii naţionale şi respectarea Constituţiei".

"Este revoltător că un cetăţean român poate să facă declaraţii de acest fel în România şi nicio instituţie a statului să nu se sesizeze. Ştim că argumentele sunt că PD-L are nevoie de sprijinul politic al reprezentanţilor maghiarilor şi că singurul lider european care mai discută cu preşedintele Băsescu este premierul Ungariei, Viktor Orban", a subliniat Creţu, care esteşi vicepreşedintele PSD.

Corina Creţu precizează că lipsa de reacţie la acest tip de declaraţii "nu face altceva decât să crească pericolul" reprezentat de europarlamentarul Laszlo Tokes pentru România şi pentru întreaga Uniune Europeană.


"Toate pozitiile exprimate în ultimii ani de către Tokes nu sunt altceva decât atacuri directe la adresa suveranităţii şi integrităţii naţionale. Ieşirile sale publice confirmă temerile pe care le-am avut încă din momentul alegerii domniei sale ca vicepreşedinte al Parlamentului European, cu sprijinul PD-L. Laszlo Tokes îşi foloseşte pozitia pe care o deţine exclusiv pentru propagarea discursului extremist şi sovin. În acest timp, regimul PDL a demonstrat că este dispus să cedeze interesul naţional contra celui pur electoral", a declarat Corina Crețu.

Vezi aici declaraţiile lui Laszlo Tokes

Comenteaza