Două tabere pentru refugiați vor fi ridicate la Sighet și Siret

Două tabere pentru refugiați vor fi ridicate la Sighet și Siret
| Foto: mediafax.ro

„Sunt măsuri preventive”, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, sâmbătă, că, au fost instalate corturi pentru cetăţenii ucraineni intraţi deja în România care au ales să îşi aştepte rudele sau prietenii care se apropie de punctul de trecere a frontierei.

„Au fost instalate corturi pentru ca oamenii să nu aştepte în frig, să poată să îşi aştepte rudele şi prietenii într-o zonă încălzită, ferită de ploaie. De asemenea, va continua acest proces de instalare de corturi încălzite pentru voluntarii care asigură activităţile de sprijinire a celor care intră în România, dar şi pentru presă”, a afirmat Cărbunaru.

În plus, au fost alocate mijloacele de transport pentru preluarea persoanelor sosite din Ucraina pe jos, întrucât mulţi cetăţeni ucraineni şi-au abandonat maşinile în Ucraina.

„În privinţa instalării taberelor mobile pentru refugiaţi, la această oră sunt în derulare operaţiunile de ridicare a două tabere pentru refugiaţi, una la Sighet şi una la Siret. Aceste măsuri sunt preventive deoarece până la acest moment procentul de ocupare a centrelor de cazare puse la dispoziţie de către Inspectoratul General pentru Imigraţie este de 56,4% (404 persoane).

Pe măsură ce se depăşeşte procentul de 65% în centrele regionale pe care Inspectoratul de deţine, să fie instalate tabere pentru refugiaţi în care nu mai mult de 72 de ore oamenii care au această nevoie de asistenţă să poată fi primiţi înainte de a fi dirijaţi către alte spaţii”, declară purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Comenteaza