Deputatul Viorel Băltărețu: „Proiectul pasajului de pe Tăietura - Turcului e neviabil”

Deputatul Viorel Băltărețu: „Proiectul pasajului de pe Tăietura - Turcului e neviabil”

În conferința de presă de vineri, organizată de USR Cluj, deputatul Viorel Băltărețu a prezentat informații despre proiectul de construcție a pasajului peste calea ferată de pe Tăietura Turcului.

Liderul USR Cluj-Napoca susține că acesta este neviabil și a adus argumente împotriva actualei forme a proiectului, susținute de primăria municipiului. Mai mult, a cerut o reacție promptă din partea autorităților implicate, atrăgând atenția asupra urgenței situației: la final de iunie expiră termenul asumat de constructor pentru depunerea proiectului.

Pasajul are două obiective: să fluidizeze traficul în zona Tăietura Turcului și să ofere pietonilor și bicicliștilor o traversare în siguranță a căii ferate. Proiectul propus de Primăria Cluj-Napoca nu asigură realizarea completă a niciunuia dintre cele două obiective. După ce în prima sa formă era neviabil tehnic (includea o rampă de 14%), proiectul a fost simplificat: s-a redus numărul căilor de acces la pasaj și s-a revenit la trecerea la nivelul căii ferate pentru pietoni și bicicliști.

Ca atare, nici în această a doua iterație proiectul primăriei nu e viabil, din trei motive. În primul rând, se vor crea blocaje în trafic. Apoi, cei care circulă în direcțiile Gruia și Baciu / Tetarom / centura metropolitană, nu vor avea acces la pasaj. Nu mai puțin important, pietonii nu vor putea traversa sau ajunge în siguranță în gara ce se va construi lângă pasaj”, a afirmat Băltărețu.

Parlamentarul clujean a amintit că, încă din 2021, a atras atenția autorităților asupra soluției incomplete pentru pasaj și le-a solicitat să pună la dispoziția clujenilor, în mod transparent, documentația actuală a proiectului, care să fie analizată în dezbatere publică.

Comenteaza