Video Deputatul Sorin Moldovan spune de ce România NU este în Schengen: „Austria face jocul Rusiei. Asta se vede din avion”

Deputatul Sorin Moldovan spune de ce România NU este în Schengen: „Austria face jocul Rusiei. Asta se vede din avion”
| Foto: facebook.com/sorin.moldovan

România este ținută la ușa spațiului Schengen de către Austria, iar politicienii noștri încearcă tot felul de metode pentru a-i convinge pe oficialii de la Viena să-și schimbe părerea și opțiunea de veto, însă fără succes până acum.

Deputatul PNL Cluj Sorin Moldovan, care este și vicepresedinte în Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre subiectul aderării României în Schengen.

Noi am ajuns să ne împotmolim de votul Austriei, care este un vot politic. Ei nici nu pot explica de ce au ales acest veto. Tot ce a spus Austria pentru a-și spăla imaginea vizavi de fluxul de imigranți nu stă în picioare. Asta s-a dovedit cu date ștințifice. Din punct de vedere tehnic, România este cu mult peste alte state membre Schengen în ceea ce privește securizarea frontierelor.

Aici ne lovim clar de o chestiune politică care nu are legătură nici cu tratatele Uniunii Europene și nici cu tratatul Schengen în sine.  Părerea mea este că Austria face jocul Rusiei. Acest lucru se vede din avion, nu trebuie să vină cineva să-l spună. Este foarte simplu de ce alege să facă asta.

Prin simplul fapt că se opune aderării României și Bulgariei la Schengen, veți vedea că susținerea populației în ceea ce privește proiectul european, în aceste țări, începe să scadă. Interesul Rusiei nu este să există stabilitate în Europa. Interesul lor este să existe dezbinare. Propaganda rusă există peste tot în Europa, trebuie să recunoaștem asta”, a declarat, la ZIUA LIVE, Sorin Moldovan.

Reamintim că Austria a blocat în decembrie 2022 prin veto intrarea României și Bulgariei în Schengen, invocând faptul că cele două țări nu opresc migranții ilegali.

Ulterior, Guvernul de la Viena și-a nuanțat poziția, renunțând la declarațiile țintite împotriva României și Bulgariei și mutând ținta pe întregul sistem Schengen. Cancelarul Karl Nehammer a anunțat însă că țara sa nu își va schimba veto-ul față de România și Bulgaria.

Comenteaza