Deputatul Moisin anunță ce proiecte ale Clujului au fost prinse în bugetul pe anul 2022

Deputatul Moisin anunță ce proiecte ale Clujului au fost prinse în bugetul pe anul 2022

Proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2022 au fost adoptate, joi, în plenul Parlamentului.

Potrivit deputatului clujean Radu Moisin, noul buget are în vedere principii precum eficientizare, evitarea risipei banilor publici și transparență. 

„Bugetul pentru 2022 are cea mai mare alocare pentru investiții de după Revoluție, o sumă considerabilă de aproximativ 88,8 miliarde de lei, fiind componenta de bază care are drept menire să amplifice dezvoltarea și să asigure competitivitatea României la nivel european.

Astfel, printre proiectele care vor fi finanțate anul viitor, se numără și proiectele majore ale Clujului și ale zonei de Vest a României:

• Autostrada A1 (Sibiu-Pitești ; Lugoj-Deva);

• Autostrada Transilvania – A3 (Câmpia Turzii-Ogra-Târgu-Mureș; Nădășelu-Suplacu de Barcău-Borș);

• În bugetul Ministerului Transporturilor a fost inclus și proiectul sectorului feroviar, electrificarea liniilor CF lipsă din rețeaua TEN-T centrală și globală de pe linia CF Episcopia Bihor – Cluj Napoca.

Alte proiecte cuprinse în bugetul anului 2022:

- Autostrada Ploiești-Buzău – A7;
- Drumul expres Craiova-Pitești;
- Drumul expres Brăila-Galați;
- Podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila;
- Autostrada de centură Sud a Municipiului București (inclusiv intervențiile privind centura existentă);
- Autostrada de centură Nord a Municipiului București.

În ceea ce privește pachetul de măsuri sociale pentru anul 2022, începând cu luna ianuarie va avea loc: majorarea alocaţiilor pentru copii și a indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi, creşterea pensiilor, precum şi acordarea ajutorului social pentru pensionari.

Pe lângă acestea, vor fi finanțate măsurile de protecție pentru consumatorul vulnerabil de energie, ajutoare pentru încălzirea locuinței pe timp de iarnă. Bugetul pentru anul 2022 constituie transpunerea în practică a obiectivelor de dezvoltare durabilă și susține reformele necesare asumate, prin care putem moderniza statul în următorii ani”, a transmis Moisin.

Comenteaza