Video Deputatul clujean Băltărețu: „Asta este în esență ce înseamnă aderarea la Schengen. Restul sunt foarte multe politicianisme...”

Deputatul clujean Băltărețu: „Asta este în esență ce înseamnă aderarea la Schengen. Restul sunt foarte multe politicianisme...”
| Foto: Facebook.com/viorelbaltaretudeputat

Comisia Europeană a cerut ridicarea MCV pentru România, într-un raport discutat, marți, în Colegiul Comisarilor. Conform Raportului, România a făcut progrese în privința reformelor în Justiție și cele trei legi adoptate recent de Parlament asigură independența sistemului judiciar.

Viorel Băltărețu, parlamentar USR Cluj, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre ultimele evenimente legate de aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

Cred că ar trebui să fim puțin mai empatici cu migranții care merg în vestul Europei. Fiind parte din Uniunea Europeană, sperăm să fim parte și din Schengen, va trebui să fim foarte fermi și să ne protejăm granițele României, ca și granițe Schengen. Trebuie să ne adaptăm la tot ce înseamnă partea de politică, defapt suntem adaptați și ne facem treaba foarte bine.

Eu consider că ar trebui să intrăm în spațiul Schengen pentru că acesta reprezintă o barieră pentru cetățenii români și pentru companiile românești. Trebuie să înțelegem că avem nevoie foarte rapid să aderăm. Nu trebuie să mai stăm la granițe, nici noi, nici companiile de transport, nici bunurile noastre.

Asta este în esență ce înseamnă aderarea la spațiul Schengen. Restul sunt foarte multe politicianisme, declarații, unii și alții, mai găsim un subiect de care să ne ocupăm noi ca politicieni în loc să ne ocupăm de lucrurile serioase și importante”, a declarat, la ZIUA LIVE, Viorel Băltărețu.

Ridicarea MCV pentru România ar putea însemna că ultimul obstacol în calea aderării țării noastre la Schengen a fost eliminat. Totuși, se pare că cele mai mari șanse pentru intrarea în Schengen le are Croația, deoarece Consiliul Uniunii Europene ar putea decide pentru aceasta într-un dosar separat de România și Bulgaria.

Comenteaza