Deputat PNL Sorin-Dan Moldovan: "Dezvoltarea aeroportului „Avram Iancu” trebuie să reprezinte o prioritate a noului guvern"

Deputat PNL Sorin-Dan Moldovan: "Dezvoltarea aeroportului „Avram Iancu” trebuie să reprezinte o prioritate a noului guvern"

Deputatul Sorin-Dan Moldovan a participat la audierea ministrului desemnat pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicațiilor, domnul Lucian Bode.

 

În calitate de membru al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, din Camera Deputaților, deputatul Sorin-Dan Moldovan a participat la audierea ministrului desemnat pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicațiilor, domnul Lucian Bode.

"Am adus în atenția viitorului ministru ceea ce nu este un secret pentru nimeni și anume că județul Cluj și Municipiul Cluj-Napoca nu au beneficiat de susținere din partea Guvernului României pentru proiectele mari de investiții. 

Este deja cunoscut faptul că autoritatea locală din Cluj-Napoca a efectuat  studiul de fezabilitate pentru Centura Metropolitană a Municipiului Cluj-Napoca (sarcină ce îi revenea Guvernului) din fonduri proprii doar din dorința de a avansa cu acest proiect important pentru comunitatea locală.

L-am întrebat pe domnul Lucian Bode dacă putem găsi loc pe agenda acțiunilor imediate pentru două proiecte ce țin de Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj și anume legătura aeroportului infrastructura de cale ferată destinată transportului pasagerilor și prelungirea pistei de aterizare/decolare. Întrucât Cluj-Napoca este un oraș care atrage un flux de oameni din ce în ce mai mare, dezvoltarea aeroportului „Avram Iancu” trebuie să reprezinte o prioritate."

"Viitorul ministru al transporturilor m-a asigurat de toată susținerea și implicarea domniei sale, mai ales că provine din regiunea noastră și își dorește să susțină proiectele importante pentru regiune. Astfel, pot spune că de acum încolo vom avea un partener cu care să lucrăm și vă asigur că voi ține legătura permanent pentru a asigura o comunicare foarte bună în vederea realizării de investiții în infrastructura de transport, atât de necesare pentru a ține pasul cu ritmul accelerat de dezvoltare a regiunii", a mai declarat deputatul de Cluj Sorin-Dan Moldovan.

Comenteaza