Video Deputat de Cluj, despre negocierile de la București: „Să nu ajungem să ne spargem după un an sau doi”

Deputat de Cluj, despre negocierile de la București: „Să nu ajungem să ne spargem după un an sau doi”
| Foto: Facebook.com/USRNational

Noul deputat clujean al alianței USR-PLUS, Radu Molnar este de părere că noua coaliție guvernamentală trebuie construită cu atenție și pe baze sănătoase.

Radu Molnar a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre negocierile de la București dintre PNL – USR-PLUS – UDMR, pentru formarea Guvernului.

„Domnul Barna nu ține cu dinții de șefia Camerei Deputaților, a spus că putem nominaliza pe altcineva. Faptul că USR-PLUS își dorește această funcție mi se pare normal și cred că toți membrii suntem de acord. Pericolul cel mai mare pentru această coaliție de guvernământ care se prefigurează este să nu repetăm greșelile Convenției Democrată Română (CDR).

Să nu ajungem să ne spargem după un an sau doi. Pentru asta trebuie de la început să construim această coaliție pe niște baze foarte sănătoase, iar ca un partid să ia toate pârghiile de coordonare a acestei coaliții, nu e o bază sănătoasă”, a declarat la ZIUA LIVE, deputatul de Cluj.

Molnar susține că, dacă PNL are președinția și primul-ministru, următoarele două funcții, șefia Camerei Deputaților și a Senatului trebuie să revină celorlalți parteneri din coaliție, pentru a asigura o stabilitate și pentru a putea rezista împreună următorii patru ani de zile.

Vicepreședintele USR Cluj a mai vorbit și despre prezența slabă înregistrată, în 6 decembrie, la alegerile parlamentare, unde au fost prezenți la urne doar 31,84% de alegători.

„Este un nivel de încredere extrem de scăzut în instituția Parlamentului, ăsta e adevărul. Cetățenii nu se văd reprezentați acolo, ei consideră că acolo sunt niște fețe necunoscute și se duc acolo nu ca să-i reprezinte.

Recâștigarea încrederii oamenilor este foarte importantă pentru alianța USR-PLUS. Eu am spus încă de când mi-am lansat candidatura că un lucru extrem de important pentru mine o să fie transparentizarea activității parlamentare. Orice proiect de lege în care voi implicat, îl voi pune întâi în consultare internă, iar apoi în fața simpatizanților”, a precizat Radu Molnar.

Comenteaza