Declaraţii Băsescu: "Guvernul a venit cu o echipă foarte nepregătită. Nu ştiu dacă atac reducerea CAS la CC, aştept un document de la ministrul de Finanţe"

Declaraţii Băsescu:
Preşedintele Traian Băsescu a acuzat Guvernul că nu a prezentat cifre pentru acoperirea deficitului ce ar rezulta din reducerea CAS, motiv care a dus la eşuarea negocierilor.

Preşedintele ţării, Traian Băsescu, a făcut mai multe declaraţii după consultările eşuate, pe tema reducerii CAS-ului, cu premierul Victor Ponta. Acesta spune că este "o echipă foarte nepregătită", care nu a fost în măsură să îi dea soluţiile de care avea nevoie pentru a fi liniştit în privinţa reducerii CAS. Preşedintele este de acord cu măsura reducerii CAS-ului, problema lui fiind însă o altă "experienţă cu un premier iresponsabil".

"Mă aşteptam ca măcar doamna ministru să vină cu o foaie A4: un miliard de aici, jumătate de miliard de acolo şi cu asta acoperim deficitul pentru această măsură", a mai spus Băsescu.Preşedintele nu ştie dacă va ataca reducerea CAS, dar spune despre aceasta că este "o măsură electorală pripită, care va aduce taxe suplimentare la populaţie".

"Nu voi trece la o tactică de tergiversare, nu ştiu dacă voi ataca reducerea CAS la Curtea Constituţională, rămâne de văzut. Este o majoritate care a votat în unanimitate această lege".

Preşedintele a mai spus că îşi propune să poarte o discuţie şi cu mediul de afaceri, data promulgării legii fiind pe 24 iulie, dată până la care preşedintele are timp să lărgească sfera consultărilor.

"Nu prea am avut succes, trebuie să recunosc, dar asta din ceea ce îmi pare a fi incompetenţa Guvernului care nu a reuşit să îmi prezinte nişte cifre care să mă facă să fiu mai liniştit", a declarat preşedintele.

De altfel, la consultări "s-a venit doar cu afirmaţii: reducerea CAS-ului va face să iasă la iveală munca la negru, reducerea CAS creează noi locuri de muncă, argumente extrem de volatile. Nu ştiu cum se poate spune că reducerea CAS va crea locuri de muncă atunci când ai bani europeni pentru locuri de muncă şi nu îi foloseşti", a susţinut preşedintele. De vină pentru eşuarea negocierilor ar fi Guvernul, care "a venit cu o echipă foarte nepregătită".


Comenteaza