Dăncilă insistă cu miniştrii de la Transporturi şi Dezvoltare. Scrisoarea trimisă lui Iohannis

Dăncilă insistă cu miniştrii de la Transporturi şi Dezvoltare. Scrisoarea trimisă lui Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, luni, preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care îi solicită din nou să îi numească pe Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici miniştri la Dezvoltare şi Transporturi.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, luni, preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care solicită din nou emiterea decretelor prezidenţiale prin care Lia-Olguţa Vasilescu să fie numită în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Mircea-Gheorghe Drăghici - în funcţia de ministru al Transporturilor.

"Având în vedere faptul că cele două propuneri respectă toate condiţiile prevăzute de Constituţia României, republicată şi de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidenţiale prin care doamna Lia-Olguţa Vasilescu să fie numită în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi domnul Mircea-Gheorghe Drăghici să fie numit în funcţia de ministru al Transporturilor şi, totodată, să înceteze efectele decretului preşedintelui României nr. 46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar şi ale decretului preşedintelui României nr. 47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar", se arată în scrisoarea premierului.â

Joia trecută, şeful statului i-a transmis premierului Dăncilă că cele două propuneri, în continuare, nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs.

El i-a transmis o scrisoare premierului Dăncilă ca urmare a adresei acesteia din 10 ianuarie, prin care a reiterat propunerea de numire în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a Liei-Olguţa Vasilescu, respectiv de numire în funcţia de ministru al Transporturilor a lui Mircea-Gheorghe Drăghici.

Şeful statului susţinea că premierul şi-a asumat prin această adresă îndeplinirea tuturor condiţiilor de legalitate de către persoanele propuse. 

Comenteaza