Cioloș a decis să o susțină pe candidata lui Macron în CE, deși e acuzată de corupție

Cioloș a decis să o susțină pe candidata lui Macron în CE, deși e acuzată de corupție

Dacian Ciolos, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, a declarat în presa externă ca i-a acceptat explicațiile colegei Sylvie Goulard, propusă comisar european din partea Franței și susținută de partidul lui Emmanuel Macron, despre acuzațiile de corupție și că o va susține în PE pentru această candidatură.

Declarațiile vin în contextul în care același Ciolos spusese că europarlamentarii USR-PLUS vor evalua la fel toți candidații pentru portofolii în Comisia Europeană, pe criterii care țin de raportarea la valorile Uniunii Europene și angajamentul de a respecta aceste valori, integritatea candidatului și posibilele conflicte de interese, conform ziare.com.

 Altul a fost însă punctul său de vedere exprimat pentru Politico. Publicatia străina notează: "Cioloș spune că a acceptat explicatiile lui Goulard, membră a familiei sale politice, referitoare la acuzațiile împotriva ei și că îi va susține candidatura pentru că îi este clar că ea a respectat regulile UE, lucru demonstrat de faptul că a returnat fondurile UE (pe care era acuzată ca le-a folosit ilegal într-o afacere de angajări fictive - n.red.) ".

Comenteaza