Cei mai buni candidați ai PRO România Cluj

Cei mai buni candidați ai PRO România Cluj

Remus Lăpușan, primul pe lista de candidați pentru Camera Deputaților este un familist convins, tatăl a trei copii școlari, de profesie inginer și de aproape 10 ani manager general al unei celebre corporații din domeniul asigurărilor.

Principalele proiecte pe care Remus Lăpușan își propune să le susțină în forul legislativ privesc producătorii locali, IMM-urile, sănătatea, infrastructura și mediul.

”În calitate de deputat, mă angajez să introduc un proiect legislativ pentru a stimula implementarea conceptului ”farm-to-table” (de la fermă la masă) la nivelul întregii țări. Prin acest concept, fiecare regiune își va dezvolta un sistem alimentar autonom, iar aprovizionarea se va face cu prioritate de la producătorii locali (în restaurante, hoteluri, cantine, școli, magazine dedicate șamd). Competiția cu supermarketurile, în care trebuie să se angajeze producătorii români pentru a-și desface marfa, este nedreaptă pentru ei. De aceea, PROmisiunea mea este să-i sprijin și să-i promovez pentru a avea o șansă reală pe piață.

Un alt proiect la care țin este Smart Urban Mobility. În concret, vom institui de la nivel legislativ obligativitatea implementării unor programe de tip ˝park&ride˝, prin care primăriile marilor centre urbane vor amenaja la principalele intrări în oraș parkinguri gratuite pentru minimum 10% din traficul zilnic înregistrat în medie în ultimul an, alături de punerea la dispoziție a unor mijloace de transport alternative pentru deplasarea în interiorul orașului (transport public, dar și biciclete, trotinete sau mopeduri electrice).  În plus, companiile care le asigură angajaților ridesharing gratuit vor beneficia de o serie de facilități fiscale și vom acorda tichete lunare de mobilitate pentru angajați (în sistem asemănător acordării tichetelor de masă), pentru decontarea transportului public în comun (trenuri inter și peri urbane, tramvaie, autobuze, metrou) sau a transportului nepoluant.

La capitolul Sănătate, eu am în plan două direcții, pe care le voi susține și în Parlament: 

 

Comenteaza