News alert Ce e bun la Bucureşti, merge şi-n Cluj. Un reputat medic, primul pe lista PSD Cluj la Camera Deputaților

Ce e bun la Bucureşti, merge şi-n Cluj. Un reputat medic, primul pe lista PSD Cluj la Camera Deputaților
| Foto: adevarul.ro

Pe modelul medicilor Alexandru Rafila şi Adrian Streinu Cercel la Bucureşti, Patriciu Achimaș-Cadariu va deschide lista PSD Cluj pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie. 

Strategia PSD la Bucureşti, cu medicii Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel pe listele pentru Camera Deputaților și Senat, se repetă și la Cluj.

Vasile Dâncu l-a pus cap de listă la Camera Deputaților pe medicul Patriciu Achimaș-Cadariu. Decizia a fost luată, formal, în ședința PSD Cluj de astăzi.

Medicul clujean este fost ministru al Sănătății în Guvernul Dacian Cioloș (17 noiembrie 2015 – 9 mai 2016), în care Vasile Dâncu a fost vicepremier și ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Patriciu Achimaș-Cadariu este conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și doctor în științe medicale. Din februarie 2012 până la data confirmării ca ministru, a fost managerul Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca. 

În acest moment, Achimaș-Cadariu lucrează ca medic primar în cadrul Secţiei Chirurgie Oncologică la Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

„Bătălia” pentru prima poziție la Camera Deputaților în cadrul PSD Cluj a fost una aprigă. Printre numele cotate cu șanse s-au regăsit, inițial, cel al liderului interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, și cel al fostului secretar de stat Gabriela Ciot. Alte două variante vehiculate, venite de această dată din zona de business, au fost Patrițiu Abrudan, Regional Manager la Banca Transilvania și fost arbitru de fotbal, și omul de afaceri Ștefan Gadola, CEO al companiei clujene Energobit și acționar al clubului de fotbal CFR Cluj.

Locul 1 la Senat pe listele PSD Cluj va fi ocupat de Vasile Dâncu.

Comenteaza