Video Candidatul PRO România Cluj la Camera Deputaților: „La ce avem în Parlament, cred că aș face față cu brio”

Candidatul PRO România Cluj la Camera Deputaților: „La ce avem în Parlament, cred că aș face față cu brio”

Liderul PRO România Cluj, Remus Lăpușan candidează din partea alianței PRO România-ALDE pentru un loc în Parlamentul României.

Fostul lider PSD Cluj a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre candidatura sa la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„A fost și o propunere din partea colegilor din PRO România, am construit o echipă în ultimul an de zile, iar așa am stabilit să candidez la Camera Deputaților. Cred că experiența acumuluată și ceea ce am făcut în mulți ani de zile mă ajută și mă aduc în situația în care cred că pot aduce un plus în multe zone.

Dacă mă raportez la ce candidați mai sunt sau la ce avem în acest moment în Parlament, cred că aș face față cu brio. La noi, lucrurile care ar trebui să se realizeze la nivel local, au mare legătură cu ce se întâmplă la București”, a declarat la ZIUA LIVE Remus Lăpușan.

Acesta susține că alegerile parlamentare puteau fi amânate, iar cei de la conducerea țării trebuiau să găsească o soluție pentru ieșirea din criza provocată de COVID-19.

„În acest moment, pentru mine situația este destul de clară, dar nu se face cum ar trebui. Trecem prin această pandemie, sunt foarte multe situații critice și cred că cel puțin în această fază ar trebui să ne bazăm foarte mult pe inovație și competență. Sunt 3 direcții care ar trebui atinse, partea de sănătate publică, educație unde sunt multe probleme acum și zona socială unde statul va trebui să intervină în perioada următoare”, a precizat Lăpușan.

Testarea în masă, prioritatea PRO România

Liderul PRO România Cluj a afirmat că, în contextul pandemiei generate de noul coronavirus, testarea în masă poate rezolva criza sanitară.

„În anumite zone, cred că ar trebui să facem testarea în masă și ar putea să rezolve parțial problema, cum se întâmplă prin Europa, Slovacia este un exemplu. Unde este o zonă cu incidență mare se testează, iar cei cu încărcătură virală mare sunt izolați, atunci teoretic scade incidența. Domnul Ponta a spus clar că testarea în masă ar ajuta. Dacă nu faci asta și nu descoperi de unde este sursa, numărul de cazuri o să crească”, a explicat Remus Lăpușan.

Comenteaza