Advertorial Buda, întâlniri cu agricultorii : PNL este singurul partid care poate reprezenta interesele fermierilor români în Parlamentul European!

Buda, întâlniri cu agricultorii : PNL este singurul partid care poate reprezenta interesele fermierilor români în Parlamentul European!
| Foto: Facebook/Daniel Buda

Europarlamentarul clujean Daniel Buda s-a întâlnit cu fermieri din Cluj cu care a discutat despre principalele reușite ale Partidului Național Liberal în domeniul agriculturii europene.

"Alături de primarul orașului Huedin, domnul Mircea Moroșan, președintele OFL Huedin, doamna Florineta Resteman, consilierul județean PNL Cluj, domnul Horia Simplicean, vicepreședintele PNL Huedin, domnul Călin Edves, vicepreședintele organizația municipală PNL Huedin, domnul Dorin Tămaș, consilierul local PNL Huedin, domnul Mihai Andreescu, președintele OPV3 Huedin, domnul Ioan Lung, președintele PNL Săcuieu, domnul Daniel Creț și alături de alți colegi liberali, am stat de vorbă cu cetățenii în piața din Huedin. Le-am transmis agricultorilor principalele reușite ale Partidului Național Liberal în domeniul agriculturii europene, reușite de care se vor bucura și fermierii din județul Cluj", a scris Daniel Buda, pe Facebook.

Europarlamentarul clujean a spus că, prin eforturile depuse în cadrul Parlamentului European, în special în cadrul Comisiei pentru Agricultură, al cărei membru este, a reușit ca în noul exercițiu financiar să obțină o creștere a subvențiilor fermierilor români.

"În contextul Brexitului și în condițiile în care cele mai multe dintre statele membre se confruntă cu reducerea subvențiilor, fermierii români vor beneficia de o majorare a subvențiilor în noua Politică Agricolă Comună. În acest fel, vor fi estompate diferențele de sprijin financiar dintre fermierii din Vestul Europei și Estul Europei. Fermierii români se vor bucura de o creștere a subvențiilor astfel încât aceștia să poată deveni competitivi pe piața europeană și să obțină performanțe în agricultură.

În Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European unde am activat în mandatul 2014-2019, și alături de colegii din Grupul PPE, am reușit să obțin o serie de realizări de care se vor bucura și fermierii din județul Cluj, printre care:

• Fermierii care se află în eșantionul de control al Agenției de Plăți, vor beneficia de un avans rezonabil până la finalizarea procesului de control!
• Am încurajat absorbția de Fonduri Europene, prin limitarea posibilității statelor membre de a veni cu noi condiționalități peste regulamentele europene!
• Am introdus conceptul de „Noul fermier" în Politica Agricolă Comună pentru persoanele de peste 40 de ani, care pot beneficia de o primă de instalare de până la 100.000 de euro! 
• Am obținut compensanții financiare pentru fermierii care au fost afectați de întârzierile Agențiilor de Plăți în alocarea subvențiilor!
• Tinerii fermieri (până la 40 de ani) care au fost înființați pentru prima dată ca șefi ai exploatației vor primi un sprijin complementar pentru o perioadă de 7 ani în loc de 5 ani cât era prevăzut și cu un cuantum majorat de la 70.000 de euro la 100.00 de euro!", a precizat Daniel Buda.

Comandat de Partidul Național Liberal, executat de Ziua de Cluj, cod mandatar financiar 41190007.

Comenteaza