Boc și Tișe, ignorați total de conducerea PNL. Liderul UDMR, noi dezvăluiri: „Le-am zis: hai să schimbăm Clujul cu Bihorul. Nu au vrut.”

Boc și Tișe, ignorați total de conducerea PNL. Liderul UDMR, noi dezvăluiri: „Le-am zis: hai să schimbăm Clujul cu Bihorul. Nu au vrut.”

Președintele UDMR și vicepremierul României, Kelemen Hunor a făcut noi dezvăluiri despre modul în care au decurs negocierile în coalția de guvernare în privința prefectului de Cluj.

Kelemen Hunor a fost invitat la postul Digi24, unde a abordat mai multe subiecte, printre care și situația prefectului UDMR de Cluj. El spune că formațiunea politică pe care o reprezintă nu și-a dorit neaparat acest post, ci mai mult ar fi vrut Bihorul. Numai că PNL a insistat să-și impună prefectul la Bihor, iar UDMR nu a avut de ales și a acceptat județul Cluj.

„Ei au zis că merg cu Bihorul. Le-am zis: hai să schimbăm cu Clujul. Nu au vrut. Ce va face prefectul de Cluj? Va respecta legea. Acolo a fost o discuție internă a PNL de ce au ales Bihorul și nu Clujul. Am discutat cu Boc și Tișe și de multe ori am colaborat. Nu stricăm acest parteneriat pentru un post de prefect”, a spus Kelemen Hunor, la Digi24, potrivit stiripesurse.ro.

Numirea prefectului de Cluj de către UDMR, prin tânărul avocat Tasnádi István Szilárd a iscat foarte multe controverse la nivelul organizației PNL Cluj. Emil Boc, Alin Tișe și Daniel Buda s-au arătat foarte nemulțumiți de pierderea postului de prefect de către liberalii clujeni. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, l-a atacat dur pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, care a cedat postul de prefect al Clujului în favoarea UDMR, în cadrul negocierilor din coaliția de guvernare.

De asemenea, Tișe a declarat că va propune în următoare ședință a Consiliului Județean Cluj demisia vicepreședintelui forului administrativ, Istvan Vakar (UDMR). Așadar, este pusă în pericol buna relație pe care PNL și UDMR o au la nivelul județului, în Consiliul Local Cluj-Napoca și la nivel de for județean.

Comenteaza