Anunț important făcut de premierul Ciolacu despre mărirea pensiilor

Anunț important făcut de premierul Ciolacu despre mărirea pensiilor

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că pensiile vor creşte anul viitor în două etape, aşa cum era prevăzut inițial.

Afirmațiile social-democratului au fost făcute joi, înainte de şedinţa de Guvern, care a întârziat mai bine de două ore din cauza discuţiilor ce vizează banii pentru pensii.

Vor fi eliminate toate inechităţile din sistemul public de pensii între femei şi bărbaţi şi între cei pensionaţi pe diferite legi, a explicat premierul.

Marcel Ciolacu a mai spus că majorarea pensiilor în două etape nu va duce la creşteri de taxe în România. De asemenea, premierul i-a cerut ministrului de Finanţe să prezinte un plan clar privind colectarea la buget şi digitalizarea ANAF.

Am parcurs avizul Ministerului de Finanţe şi categoric în anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România. Mai mult în cererea de plată nr. 4 este nevoie de o reformă fiscală. Până la reformă aştept de la ministrul Finanţelor un plan de măsuri administrativ asumat în ceea ce priveşte colectarea la bugetul de stat cât şi planul concret în ceea ce priveşte digitalizarea ANAF-ului”, a adăugat Marcel Ciolacu.

 

Comenteaza