Alin Tișe, lovitură dură pentru Orban: Dacă va fi reales, partidul va ajunge la sub 10%” De unde a început „războiul rece” dintre cei doi

Alin Tișe, lovitură dură pentru Orban: Dacă va fi reales, partidul va ajunge la sub 10%” De unde a început „războiul rece” dintre cei doi
| Foto: antena3.ro

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susține că dacă Ludovic Orban va fi reales președinte al PNL, partidul va ajunge la sub 10%, fostul premier fiind obișnuit cu astfel de scoruri.

Liderul forului administrativ județean Cluj a povestit despre precedentul congres al PNL, de unde crede că au început șicanele între el și fostul premier, Ludovic Orban. Amintim că numirea prefectului de către UDMR la Cluj a declanșat un scandal în interiorul PNL.

„Eu încă de la început, de la congresul PNL, am susținut o altă candidatură. Aici mă refer doar la mine, nu la organizația Cluj. Eu am votat cu Cristian Bușoi, pentru că între acele variante am ales, generația mea, tânără, care am considerat că poate să aducă ceea ce ne așteptăm noi de la un partid: reprezentativitate, competență, numirea unor oameni după anmite criterii, ș.a.

În acel moment, tocmai pentru că unii colegi din organizație mă susțineau, și doreau o poziție importantă pentru Cluj, politic vorbind după rezultatele pe care le aveam, într-adevăr în acel context am avut o propunere din partea lui Orban, pentru o funcție în conducerea partidului. Am preferat să susține pe altcineva, pentru că eu credeam în anumite principii”, a declarat Alin Tișe, la Radio GOLD FM.

Șeful județului Cluj a menționat că atunci i-a mulțumit lui Orban, dar i-a transmis că el crede într-o altă persoană. „Am refuzat în acel moment să intru în acea echipă. Eu am crezut că lucrurile s-au terminat, dar ele nu s-au terminat, pentru că așa cum știm noi, în ficatul oamenilor politici foarte orgolioși rămâne câteodată o urmă. Probabil că de aici au trecut lucrurile, și în momentul în care s-a discutat despre Cluj, ne-am trezit cu ministru de la Cluj (Adrian Oros, ministrul Agriculturii - n.red.), fără ca organizația să dea un vot pentru asta.

În mod evident am avut puncte de vedere în contradicție cu cele ale lui Orban și de aici, pentru că eu n-am fost de acord cu anumite decizii, mi-am atras probabil simpatia, în ghilimele, din partea lui și a oamenilor din jurul lui, care îl văd cel mai bun politician din această lume. Trebuie să acceptăm că fiecare poate dorim binele partidului, dar în forme diferite”, a afirmat Alin Tișe.

Tișe nu crede că Orban va fi reales președinte al PNL

Liderul CJ Cluj nu crede totuși că fostul premier va mai câștiga un mandat în fruntea conducerii liberalilor și susține că până la urmă congresul va decide. „Cred că liberalii clujeni nu îl vor mai alege pe Ludovic Orban. Dacă o să-l aleagă, o să ajungă partidul la 7% din nou, așa cum este obișnuit Orban, el probabil că mult timp a făcut parte dintr-un partid foarte mic. În partidele foarte mici toți au funcții. Într-un partid mare nu pot toți să aibă funcții. Un partid de 7% e una și unul de 30% e alta.

Din acest punct de vedere, cred că dacă va fi reales Ludovic Orban, partidul va ajunge la sub 10%, ceea ce este foarte grav și cu riscul de a avea alte consecințe pentru acest partid. Cred că nu va fi reales. Este greu de zis acum cine va fi ales. Sunt mulți care își doresc funcția asta”, a spus Alin Tișe.

Comenteaza