News alert Exclusiv Prefect UDMR la Cluj | Tișe mătură pe jos cu Orban: „Acești incompetenți care conduc partidul...”

Prefect UDMR la Cluj | Tișe mătură pe jos cu Orban: „Acești incompetenți care conduc partidul...”

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, l-a atacat dur pe liderul PNL, Ludovic Orban, care a cedat postul de prefect al Clujului în favoarea UDMR, în cadrul negocierilor din coaliția de guvernare.

Tânărul avocat Tasnádi István Szilárd de la UDMR este noul prefect al județului Cluj. Numirea a fost făcută miercuri de către Guvernul condus de Florin Cîțu. Alin Tișe a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre această numire și despre planurile sale de contraatac.

„Această conducere centrală a PNL, în frunte cu Ludovic Orban a decis numirea unui prefect de la UDMR, la Cluj. Am făcut tot ceea ce este omenește posibil să schimb această decizie, dar din păcate nu am reușit. În opinia mea este o palmă dată clujenilor, ardelenilor și organizației PNL Cluj.

Din acest punct de vedere îmi exprim scuze public clujenilor. Voi continua din postura de președinte al CJ să lupt pentru oamenii acestui județ. Analizez ca în ședința din martie a forului județean să propun schimbarea vicepreședintelui CJ, Istvan Vakar de la UDMR”, a declarat la ZIUA LIVE, liderul CJ Cluj.

Tișe susține că, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Cluj, trebuie să facă tot ceea ce ține de el pentru a apăra interesele clujenilor. El mai spune că liderii PNL de la centru aduc prejudcii mari partidului.

 „Legat de poziția mea exprimată în urmă cu ceva timp referitoare la demisia din PNL, am studiat legea și am ajuns la concluzia mea din PNL echivalează cu o pierdere a mandatului de președinte al CJ Cluj. Acest mandat îl datorez clujenilor și organizației clujene, și nicidecum lui Ludovic Orban și acoliților lui care nu înțeleg realitățile Clujului și ale Ardealului.

Începând de azi, în ceea ce mă privește ca membru simplu a PNL, această conducere pe care acest partid o are nu mă mai reprezintă și mă declar liber și independent față de orice personaj care în momentul de față conduce PNL la nivel central. Conducerea centrală este cea care aduce mari prejudicii acestui partid, iar datoria mea, și a noastră, este ca în viitorul congres acest partid să reintre în normalitate și în parcursul său firesc”, a precizat fostul senator.

Tișe vrea o nouă platformă în PNL, care să schimbe partidul

Președintele forului adminstrativ județean își dorește înființarea unei noi platforme în PNL, care să schimbe mentalitatea partidului, dar și să dea un candidat pentru funcția de președinte al PNL, la următorul congres al liberalilor.

„Acești incompetenți care vremelnic conduc PNL vor rămâne în istorie ca niște personaje despre care nimeni nu o să-și mai amintească nimic. Tocmai de aceea mă consider nereprezentat de actuala conducere a PNL la nivel central, în majoritatea lor. Mă voi implica într-o platformă a viitorului acestui partid, și sper ca toți oamenii valoroși care doresc restabilirea politicii și a dreptății, a performanței, să se implice în această platformă”, a afirmat Alin Tișe.

Șeful județului Cluj spune că îi pare rău că nu a reușit să influențeze decizia la nivel național și le cere scuze clujenilor. „Sper ca alături de mine să vină mulți oameni în PNL, pentru că nu doresc să dau satisfacție acelui grup mic care în momentul de față conduce partidul și a pus mâna pe tot ce înseamnă decizie.

Există foarte multe persoane în PNL care sunt nemulțumite de modul în care este condus acest partid în prezent. După 30 de ani de la revoluție cred că România are nevoie de o nouă politică, pe care am intitulat-o politica dreptății. E nevoie de o platformă care să pună în prim plan competența și profesionalismul fiecărui membru de partid”, a explicat liderul forului administrativ județean.

Tișe mai susține că în PNL sunt și colegi onești, muncitori, profesioniști care își fac treaba. „Eu critic conducerea actuală, în marea ei majoritate, care a transformat conducerea partidului într-o gașcă de interese, care promovează și susține oamenii pe criteriul obedienței, a prieteniilor, a slugărniciei.

Demersul meu, în această fază, nu este acela de a rupe un partid, pentru că nu îmi doresc asta, ci este acela de a crea în interiorul PNL o platformă corectă, dreaptă și care să așeze acest partid pe principiile corecte. Această platformă se va regăsi în candidatura unui candidat la funcția de președinte al PNL, dar este prematur să discutăm acum”, a conchis șeful CJ Cluj.

Comenteaza