Video Alin Tișe, despre eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor: „Este o veselie ipocrită”

Alin Tișe, despre eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor: „Este o veselie ipocrită”
| Foto: zf.ro

Liderul Consiliului Județean Cluj susține că pensiile speciale ale parlamentarilor reprezintă doar 1,38% din totalul banilor pe care îi cheltuie România pe astfel de pensii.

Parlamentarii au decis miercuri eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Legea a fost votată în plenul reunit, după ce anterior a primit un raport de admitere cu amendamente. Alin Tișe a afirmat la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) că decizia de a renunța doar la pensiile parlamentarilor este o ipocrizie de neimaginat.

„Este o veselie ipocrită legată de aceste pensii speciale, care într-adevăr ele trebuiau eliminate, dar fondul problemei nu acesta este. Toată lumea este de acord în această veselie electorală că trebuie eliminată pentru că oamenii așteaptă asta. S-au eliminat pensiile doar în cazul parlamentarilor, dar acestea reprezentau doar 1,38% din totalul banilor pe care îi cheltuie România pe pensiile speciale. Ce se va întâmpla cu restul de peste 98%, dacă se vor anula hotărârile la CCR?”, a declarat la ZIUA LIVE, șeful CJ Cluj.

Tișe susține că primii care au făcut asta au fost parlamentarii și primarii ca să dea bine în fața poporului. „Această ipocrizie este de neimaginat. Primărița Minodora Luca din Băișoara, care a decedat în 2018, a fost primar timp de 25 de ani. După atâția ani de a ieșit la pensie cu 1.200 de lei. Ce vină are un edil că el a contruibuit în timpul vieții cu puțini bani la pensie atâta timp cât salariul primarului a fost mic. Un primar cu salariul mic, are contribuție mică la pensie. Dar ce vină are el că statul i-a dat salariu mic?”, s-a întrebat liderul forului administrativ județean. 

Fostul senator este de părere că, în România, mentalitatea este că primarul poate să primească un salariu mic pentru că el oricum fură bani. „Aceste lucruri nu trebuie să continue, trebuie să ne asumăm niște decizii”, a conchis Alin Tișe.

Comenteaza