Trei elevi, voluntari SMURD, au salvat viaţa unui bărbat care a făcut infarct pe stradă

Trei elevi, voluntari SMURD, au salvat viaţa unui bărbat care a făcut infarct pe stradă
| Foto: Facebook/IGSU

Cei trei elevi de liceu, care au devenit voluntari SMURD anul trecut, i-au acordat bărbatului primul ajutor şi au început manevrele de resuscitare, până la sosirea medicilor.

Bărbatului în vârstă de 62 de ani i s-a făcut rău când se afla pe stradă, în Vaslui. A căzut din picioare, iar cei trei adolescenți, care se aflau în apropiere, au intervenit imediat și i-au salvându-i, astfel, viața bărbatului.

”Maria, Ianis și Ștefan, trei voluntari din cadrul ISU Vaslui, iar astăzi au salvat viața unui bărbat care a suferit un infarct miocardic.

Bărbatul se afla în apropierea unui operator economic, când, deodată, picioarele i s-au înmuiat și a căzut pe asfalt.
Tinerii au văzut cele întâmplate, au traversat imediat strada și au evaluat victima. Aceștia au apelat, de îndată, numărul unic pentru situații de urgenţă 112 și au explicat dispecerului faptul că bărbatul se afla în stop cardio-respirator. Astfel, la fața locului a fost trimis de urgență echipajul și ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă.

Așa cum au învățat la cursurile de prim ajutor, voluntarii SMURD au început manevrele de resuscitare, care au fost continuate de către echipajul ajuns la fața locului. Bărbatul a fost stabilizat, ulterior fiind transportat la o unitate spitalicească.

Maria Ignat, Ianis Bologa și Gherghe Ștefan sunt elevi în clasele a X - a, respectiv a XI - a și au devenit voluntari SMURD în anul 2023. Aceasta a fost prima lor intervenție, unde au fost extrem de temători, însă, emoțiile au dispărut când doctorul coordonator de pe ambulanța SMURD a declarat că "voluntarii au acționat ca la carte, mărind considerabil șansele de supraviețuire a pacientului, prin acțiunea energică și sigură până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă.

Datorită vouă un om trăiește! Felicitări pentru această intervenție! Mândri de voi!”, este mesajul postat de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

În acest moment, pacientul este internat la Terapie Intensivă.

Comenteaza