Transfăgărăşanul va fi modernizat: parcări, zone de “viewpoint”, panouri de informare digitale. Proiectul, lansat în consultare publică

Transfăgărăşanul va fi modernizat: parcări, zone de “viewpoint”, panouri de informare digitale. Proiectul, lansat în consultare publică
| Foto: CNAIR

Transfăgărășanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, urmează să fie modernizat de CNAIR cu bani europeni.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că a lansat consultarea de piață a proiectului de reabilitare a Transfăgărășanului.

Conform CNAIR, proiectul de modernizare urmărește aducerea și îmbunătățirea infrastructurii rutiere existente la nivelul parametrilor optimi de funcționare (acolo unde acești parametri se află la nivel mediu).

"Obiectivul general al proiectului constă în stabilirea măsurilor de intervenție necesare a fi întreprinse pentru desfășurarea, pe cât posibil, a traficului tot timpul anului pe Transfăgărășan, și pentru a dezvolta economic regiuni deservite de rețeaua rutieră existentă", precizează CNAIR.

Un alt obiectiv important al proiectului, conform sursei citate, îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor de circulație la nivelul rețelei naționale, inclusiv sub aspectul siguranței rutiere, reducerea emisiilor poluante și costurilor de operare, crescând viteza de călătorie și, astfel, răspunzând cerințelor de dezvoltare economică și asigurând conectivitatea la nivel regional.

Prin acest demers, compania de drumuri urmărește găsirea unor soluții viabile și constructive privind viitoarele elemente de pe DN 7C precum:

  • Polate, consolidări, lucrări de scurgere a apelor, lucrări de siguranță rutieră;
  • Identificarea zonelor pentru parcări (spații pentru comercianți în parcări, modalități de taxare a acestor spații de servicii publice);
  • Zone de “viewpoint”;
  • Identificare zone pentru banda de vehicule grele;
  • Panouri de informare digitale “la poale”: număr locuri de parcare libere, temperatură/vânt/polei, etc.

Documentul va rămâne în consultare pentru o perioadă de 20 de zile de la publicarea anunțului de consultare a pieței în SICAP, urmând ca procesul de consultare a pieței să se finalizeze în termen de 30 de zile de la publicarea acestuia, timp în care cei interesați pot emite puncte de vedere, observații, precizări etc.

Propunerile și documentele pot fi transmise de către operatorii economici interesați pentru participarea la consultarea de piață la adresa de e-mail: consultare.piata@andnet.ro. Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile – Programul Operațional de Transport.

Comenteaza