Reacţia Reginei Elisabeta a II-a, la vizita dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu

Reacţia Reginei Elisabeta a II-a, la vizita dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu

La vizita din anul 1978 a preşedintelui României de la acea vreme, Nicolae Ceauşescu, în Marea Britanie, Regina Elisabeta a II-a a luat măsuri extreme pentru a-l evita pe dictatorul român. 

Regina a luat la un moment dat măsuri extreme pentru a evita un "oaspete controversat", ascunzându-se în frunzişul grădinilor ei ale Palatului Buckingham sub pretextul că trebuie să își plimbe câinii, scrie The Independent. „Oaspetele controversat” era tocmai dictatorul Nicolae Ceauşescu.

În anul 1978, dictatorul român Nicolae Ceaușescu a călătorit în Marea Britanie împreună cu soția sa, Elena Ceaușescu, pentru o vizită de stat. Vizita oficială a fost marcantă pentru că Palatul Buckingham era vizitat pentru prima dată de un lider de stat comunist.

Povestioara este relatată în documentarul Inside the Crowd: ”Secrets of the Royals” de către jurnalistul Robert Hardman şi fostul Ministru de Externe, Lord David Owen. Aceștia povestesc cum Reginei i-a venit ideea de a-şi plimba câinii tocmai în momentul când soseau soţii Ceauşescu la Palat.

Afirmaţia Reginei a fost „Chiar nu pot să vorbesc cu ei”, conform relatărilor jurnalistului Robert Hardman. Pentru prima şi singura dată în viaţa ei, regina ”chiar s-a ascuns într-un tufiş din grădina Palatului pentru a-i evita pe invitaţi”, spune jurnalistul Robert Hardman.

„Regina are de-a face cu fel de fel de oameni, însă soţii Ceauşescu au fost prea mult pentru ea”, afirmă fostul Ministru de Externe, Lord David Owen.

Comenteaza