Oprea: Cu modestie, dar şi cu demnitate vom vota împotriva cotelor obligatorii la JAI

Oprea: Cu modestie, dar şi cu demnitate vom vota împotriva cotelor obligatorii la JAI
Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat, duminică, la manifestările de Ziua Pompierilor, că, luni, la JAI, va transmite că România îşi va respecta angajamentele iniţiale de a primi 1.785 de imigranţi, iar ”cu modestie, dar şi cu demnitate” va vota împotriva cotelor obligatorii.

"În contextul în care România este o ţară sigură, care îşi face datoria cu mult profesionalism, merg mâine la acest JAI. Am un mandat foarte clar dat din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Victor Ponta, pe care îl voi spune acolo cu modestie, dar şi cu demnitate, România îşi respectă angajamentele iniţiale de a primi 1.785 de imigranţi, atât este capacitatea în momentul de faţă a statului român. Bineînţeles, vom vota împotriva cotelor obligatorii", a spus vicepremierul Oprea.

El a adăugat că România este un stat care îşi arată solidaritatea în cadrul Uniunii Europene într-un context complicat de securitate, menţionând că UE se poate baza pe ţara noastră.

Comisia Europeană a prezentat miercuri o propunere de repartizare între statele membre ale Uniunii Europene a 120.000 de imigranţi sosiţi în Italia (15.600), Grecia (50.400) şi Ungaria (54.000).

 

Comenteaza